SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İktidar- Asker Uyumu Fevkalade..''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Hakkari'de son günlerde çıkan olayları değerlendirdi.

Düzenlediği basın toplantısında son günlerde çıkan olayları değerlendiren Günata, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) başörtüsüyle ilgili kararı, Türkiye'nin tartışılan ciddi konularından biri olmuştur. Ayrıca Şemdinli'de başlayıp Hakkari, Van, Bingöl ve Şanlıurfa'ya sıçrayarak bölgenin tepkisine doğru götürülmek istenen talihsiz bir olay, teröre yeni bir boyut kazandırılarak Türkiye'nin gündemine oturmuştur" dedi.

Türkiye'nin aslında birçok konuyla uzun zamandır cebelleştiğini, tartıştığını ve işin içinden bir türlü de çıkamadığını söyleyen Günata, "Türkiye'de bugünkü olaylar bugün veya bu iktidarın zamanında mı oldu? Hayır. Fakat bu iktidar milletin özlediği tek başına bir iktidardır ve her meseleyi çözmeye mecburdur ve de mahkumdur. Bütün bu gelişmeleri iyi tahlil etmesi ve sükunetle meselelere yaklaşması lazımdır. Uzun yıllardır ilk defa iktidar ve asker uyumu fevkalade güzel görünmektedir. Bu görüntüyle birçok mesele çabuk çözülebilir" şeklinde konuştu.

Günata, hükümetin terör konusundaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşması gerektiğini ifade ederek, "Birinci sırada terör gelmektedir ve derhal bu konu kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Mesela, bölgenin özelliği itibarıyla köy ağaları, aşiret reisleri ve etkin kişi ve kurumlarla çok özel toplantılar tertip edilebilir. İnsanların gelecekle ilgili endişeleri devletin güler yüzüyle giderilebilir. Balyoz gibi ineceği yerlerde de geç kalmamalıdır. Her dökülen gözyaşı ve akan kan, yıkılan her yuva, milletimizde derin yaralar bırakmaktadır. Gidişat karşısında vatandaşın ümidi kırılır, iktidarın şahsında devlete güveni sarsılabilir. Terör, ortamını bulmamalıdır. Buna ortam hazırlayanlar uyarılmadan def edilmelidir. Devleti yönetenlerin samimiyetinden asla şüphemiz yoktur. Ama samimiyet bazen yetmemektedir. Bu yüzden iktidar, olanları konuşacağına neticeye gitmelidir. Türk milleti bahaneye bakmaz, neticeye bakar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız