SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İktidar Bürokratlara Baskı Yapıyor''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ile Muharrem Kılıç, kayısı üreticilerine taahhüt edilen don hasarının ödenmesini beklediklerini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Kılıç ile Aslanoğlu ve CHP İl Başkan Vekili Hacı Demirhan, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Kılıç, kayısı don zararının 2090 sayılı yasa çerçevesinde ödeneceğinin bildirildiğini söyleyerek, "Üreticiler ödemenin hala yapılmamasından şikayetçi. Gittiğimiz her köyde bize bu konu söylendi. Verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi.

Milletvekili Kılıç, Lübnan'a asker gönderme konusuyla ilgili olarak da, "Ülkenin ulusal çıkarları bazı ülkelere taşeronluk yapmasına müsait değil. İktidar milletvekillerinin, 1 Mart tezkeresine nasıl olumsuz cevap verdilerse, bu konuya da olumsuz cevap vereceklerini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR"
Kılıç'dan sonra söz alan Malatya milletvetkili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da kayısı üreticilerine Başbakan Erdoğan'ın 12 Temmuz 2006 tarihinde Malatya'da yaptığı konuşmada 35 milyon YTL söz verdiğini, ancak hala ödeme yapılmadığını belirtip, "Başbakan verdiği sözü tutar. Ordu ve Giresun'da 2 yıl önce fındık üreticisine 52 milyon YTL'si nasıl ödendiyse, biz de kayısı üreticisine aynı şekilde ödeme yapılmasını bekliyoruz"dedi.

Basın toplantısında, iktidar partisi yöneticilerinin bürokratlar üzerinde baskı yaptıklarını ileri süren Aslanoğlu, "Mesela Darende'de 1999 yılından beri kapalı olan okulu ve Başer ailesine tamir ettirdik ve geçen gün teslim alma töreni oldu. Darende'deki bürokatlara hesap sorulmuş, niye tören düzenlendi diye. Darende'de şenliklere katıldık, iktidar milletvekiline söz verildi, bize söz verilmedi. Kısacası, bürokratlar baskı altında."şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız