SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İktidar da Çürüdü Devlet de"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:19:25
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart yerel seçimler öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya’daki son mitingini Hekimhan ilçesinde yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları ve CHP İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş’ın birer konuşma yaptığı mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 

Hekimhan Meydanı’nda düzenlenen mitinge ilçe halkı yürüyüş yaparak geldi. Mitingin açış konuşmasını CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş yaparken, daha sonra söz alan Güzelyurt Belediye Başkanı ve CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları, Güzelyurt beldesine yaptığı hizmetleri anlatarak, Hekimhan’ı halkla birlikte yönetmek için vatandaşlardan destek istedi. 

MİLLİOĞULLARI, PROJELERİNİ ANLATTI

İlçenin, beldelerin, köylerin ve mezraların öncelikle altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceklerini belirten Millioğulları, “Atık su arıtma tesislerini en son tekniklere göre yenileyeceğiz, su sorununu çözeceğiz. En çok göç veren ilçelerden biri olan Hekimhan’da işsizlik sorununu çözeceğiz ve göçü engelleyeceğiz. Gençlerimiz ve kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri için kültür merkezi kuracağız. Engelliler ve yaşlılar için bakım ve yardım hizmetleri sunacağız” diye konuştu. CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları, toplu konut projeleri, kapalı ve açık halk pazarları, tarihi Taşhan’ın yeniden restorasyonu ile Yama Dağı kayak tesislerinin turizme açılması, cevizin sertifikasyon sorununun çözümü gibi projelerini anlatarak, “Ben Güzelyurt kasabasında dört dönem hiç seçim kaybetmeden, 20 yıla yakın yetersiz kaynaklarla çok işler yaptım. Bu yüzden yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” ifadelerini kaydetti.

HAKAN İNCİ: AKP’Yİ DEVİRECEK TEK GÜÇ; CHP’DİR

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci ise beş aydır seçim çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bakın şu anda AKP’yi Malatya’da devirecek tek güç kaldı. O da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu. 

İlçeleri ve köyleri en çok ziyaret eden büyükşehir belediye başkan adayı olarak Malatya’nın tüm sorunlarını bildiğini vurgulayan İnci, “Ama bugüne kadar belediyenin asli görevleri olan kanalizasyon, su, yol gibi sorunları çözeceğimi söylemedim. Bunları zaten yapacağız. Önemli olan yapacağım diğer projeler” diyerek projelerine değindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ı yanına çağırarak, kanalizasyon, yol ve su gibi sorunları bundan sonra Çakır’ın çözeceğini söylemesini eleştiren İnci, sözlerine şöyle devam etti: “Demek ki kafaları hâlâ kanalizasyonda, hâlâ suda. Ben buradan soruyorum. 12 yıldır bu İl Genel Meclisi’ni kim yönetiyor? Oraya İl Özel İdaresi Genel Sekreterini kim atadı? O valiyi kim getirdi? Bu kanalizasyonu yapmayan kim? Sizsiniz siz, AKP! Şimdi de 2014 Malatya’sında, 2014 Türkiye’sinde, hâlâ utanmadan kanalizasyondan bahsediyorsun. Yazıklar olsun size!”

“HEKİMHAN’DA TULUM OY BEKLİYORUZ”

Hekimhan’da tulum oy beklediğini belirten CHP’li İnci’nin; “Pazartesi günü sizlerle beraber gidip o belediyeyi onların elinden alacağız” şeklindeki sözleri sloganlarla kesildi. “Hekimhan seninle gurur duyuyor”, “Hakan başkan”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları üzerine Hakan İnci, “Zaten biz belediyenin hesabını pazartesiden itibaren onlardan sormaya başlayacağız. O hesabı önce size ve bize verecekler. O paraların hesabını soracağız biz onlara” diye konuştu. 

Sandıklara sahip çıkılmasını isteyen İnci, “Bizim bir oy bile kaybetmeye tahammülümüz yok. O yüzden hepimiz sandıklara gidelim. Bunları sandığa gömeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi. İnci, konuşmasının sonunda Hekimhan’da görev yapan belediye başkanlarına teşekkür etti. 

İnci’nin ardından söz alan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da yerel seçimlerin önemine değinerek, ilçede Millioğulları’nı büyükşehirde ise İnci’yi belediye başkanı yapmak için tüm Hekimhanlılardan destek istedi. 

AĞBABA: HIRSIZI SAVUNMAK KADAR ZOR BİR ŞEY VAR MI? 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada, Hekimhan’da barıştan ve kardeşlikten başka bir şeyin konuşulmadığını belirterek, “Hekimhan hem Malatya’ya hem de Türkiye’ye örnek olmuş bir ilçedir. Hekimhan demek Cumhuriyet demektir, Hekimhan demek Mustafa Kemal Atatürk demektir. Bunu biliyoruz” dedi. 

AKP hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulunan CHP’li Ağbaba, “Burada AKP’de politika yapanlara, AKP’de milletvekilliği yapanlara, belediye başkan adaylarına Allah kolaylık versin. İşleri zor. Hırsızı savunmak kadar zor bir şey var mı? Bakın ben iki aydır meydan meydan gezip, tertemiz, eli kirli el sıkmamış, ömründe paraya tenezzül etmemiş Aliseydi Millioğulları’nı anlatıyorum. Hakan İnci’yi anlatıyorum. Peki onlar kimi anlatıyor? Evlerinden ayakkabı kutuları dolusu para çıkan, para sayma makinaları çıkan, kolunda 700 bin liralık saat olan hırsızları anlatıyor” ifadelerini kaydetti. 

ORTAY KAYNARCA, GÜRSEL TEKİN’İN TELEFONUNDAN HEKİMHANLILARA SESLENDİ 

Daha sonra ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuştu. Hekimhan’a iki kişinin selamını getirdiğini belirten Gürsel Tekin, “Bir tanesi CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun selamlarını, saygılarını getirdim. İkincisi bu toprağın çocuğu, sinemacı, dizilerde oyuncu, benim can kardeşim Oktay Kaynarca’yı şimdi arayacağım, telefonla size merhaba demek istiyor” dedi. Tekin, Kaynarca’yı arayarak cep telefonunun hoparlörünü açtı. Oktay Kaynarca, “Hepinize kurban olurum” derken, vatandaşlar da aynı şekilde Kaynarca’ya yanıt verdiler. 

Gürsel Tekin, Malatya’nın önemli devlet adamları yetiştiren bir il olduğunu kaydederek, İsmet İnönü ve Turgut Özal’ı da andı. 

FÜZE KALKANI, İRAN VE SARRAF BAĞLANTISI 

Malatya’da kurulan füze kalkanına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şöyle konuştu: “Radarlarla ilgili tartışmalar olurken, İran’ın çok ciddi eleştirileri oldu. Hatta çok sert tepkileri ve tehditleri oldu hükümete karşı. Bu alikıran baş kesen, herkese cevap veren başbakan, İran’a bir tek cümle söylemedi. Biz de dedik ki herhalde bir bildikleri var. Bu başbakan herkese meydan okuyor da İran bu kadar hakaret ediyor, buna rağmen niye sesini çıkarmıyor diye merak etmiştik. Sonra 17 Aralıkta merakımız giderildi. İranlı 28 yaşındaki bir çocuk, hükümetin kabinesinin üçte birini rehin almış. Elbette sen sesini çıkaramazsın. 

“TÜRKİYE SAVAŞA GİRSEYDİ, YERLE BİR OLURDU”

Bir ülke düşünün, bir kabine düşünün, ülkenin başbakanını düşünün, sadece ülkeyi soymakla meşgul olmuş. Bunlar ülkeyi soymakla meşgul olurken devletin bütün sırlarının kimler tarafından ele geçirildiğini ne onlar biliyor, ne de biz biliyoruz. Allah göstermesin, kazara biz herhangi bir ülkeyle savaşa girmiş olsaydık, bu devlet ve iktidar anlayışıyla Türkiye yerle bir olurdu. Devletin en mahrem yeri birileri tarafından dinleniyor ve servis ediliyor. Çaresiz kalınca youtube’a sarılıyor. Ya sen youtube’a niye bakıyorsun. Devleti yönetiyorsun. Bu yolsuzluklarla, soymakla meşgul olacağınıza devletin asli işleriyle niye meşgul olmuyorsunuz?”

“TÜRKİYE’Yİ DE MALATYA’YI DA REZİL ETTİLER”

30 Mart yerel seçimlerinin çok kritik bir seçim olduğunu belirten Tekin, “Hekimhan kararını vermiş. Aliseydi başkanı ve Hakan başkanı seçeceksiniz. Malatya’ya yakışan bu. Malatya çok önemli devlet adamları yetiştirmiş. Bu devlet adamları ne Malatya’nın ne de Türkiye’nin başını eğik tutmamıştır. Tüm Malatyalıların böyle bilmesi lazım. Ama bunlar Türkiye’yi de rezil ettiler, Malatya’yı da rezil ettiler” diye konuştu. 

Tekin, çürümüş ve meşruiyetini kaybetmiş bir iktidarın devam etme şansının olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İKTİDAR ÇÜRÜDÜ, DEVLET DE ÇÜRÜDÜ”

“Bu saatten sonra AKP’nin iktidarını devam ettirmesi mümkün değildir. İster yüzde 60 oy al, ister yüzde 5 oy al, sizin bu kadar kirlilikle bu ülkeyi yönetme hakkınızın olmadığına inanıyorum. Sadece bununla değil, aynı zamanda dün kamuoyuna yansıyan tapelere baktığımızda, elbette devletin mahremlerinin dinlenmemesi gerekiyor, bu konuda biz de üzüntümüzü ifade ediyoruz. Ama bir devlet düşünün. Hani iktidar çürüdü, bunu biliyorduk. Ama devletin de çürüdüğünü ne yazık ki dün fark etmek zorunda kaldık. Devletin en önemli kurumlarının, toplantıda, bir başka ülkede savaş yaratmak için nasıl tuzak kurabiliriz şeklinde konuşmaları doğrusu dehşet verici. Sadece Türkiye değil, bugün dünya bu meseleyi konuşuyor. Düşünün, devletin en önemli kurumlarından bir tanesi ‘4 tane adam gönderirim, orada füze patlatırım ve iki ülke arasında savaş yaratırım’ diyor. Bu bir şuur tutulmasıdır, bu Türkiye Cumhuriyeti’nde kabul edilecek bir anlayış değildir. Bu anlayışa Hekimhanlılar Pazar günü dur diyecek.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız