SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İktidar Olmak Kolay Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, koalisyon görüşmelerini ve süreci değerlendirdi. AKP ile milletin kaderinin bir olduğunu belirten Tüfenkci, "Millete rağmen siyaset yapanların blok hesapları çatı adayları gibi çökmüştür." dedi.

‘’BLOKLAŞMA DEĞİL, UZLAŞI KAZANDIRIR’’

Seçim sonuçlarının iyi okunması gerektiğinin altını çizen AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci,  sandıktan çıkan iradenin partilere uzlaşma mesajı verdiğini ancak partilerin uzlaşmaya çok istekli olmadığını dile getirdi. 

‘’Bizler seçmenin iradesi doğrultusunda diğer partilere kapıyı kapatmadan ama erken seçim seçeneğini de hiçbir zaman göz ardı etmeden görüşmelerimizi yapmaya başladık” diyen Tüfenkci, koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalar da bulundu.

13 YILLIK İSTİKRAR BUGÜN KRİZİN ÖNLÜYOR

Tüfenkci, öncelikle ülkenin hükümetsiz bırakılmaması gerektiğini, çözülmesi gereken devasa sorunlar olduğunu ve bu bir aylık sürede  ülkenin kan kaybettiğini dile getirerek, ‘’Şuanda bile ülkemiz bir kriz ile karşı karşıya kalmadıysa bu AK Parti’nin 13 yılda ülkeye kazandırdığı istikrarın sonucudur. Vatandaş bunu görmekle beraber olası bir seçimde AK Parti ile tek başına iktidar döneminin devamından yana görüş bildiryor.

Şuanda herşey şeffaf bir şekilde, kapalı kapılar ardında pazarlık yaparak değil milletimizin gözü önünde yürütülüyor. Sandıktan çıkan millet iradesine saygısızlık etmeyerek iradelerimizi çeşitli vesilelerle gerek Genel Başkanımız ve Genel Başkan yardımcılarımız, gerek bizler her platformda ifade ediyoruz ama bunlara rağmen yanaşılmıyorsa zorla güzellik olmaz, ülkeyi kaosun içine atacağımıza biraz daha cesaret gösterip diğer partilerle de bu işi yürütebiliriz” ifadelerini kullandı. 

DUVAR ÖRME İLE SİYASET İNŞA EDİLMEZ

CHP'nin en başından beri statik pozisyon belirlediğini belirten Tüfenkci, "AK Partisiz bir hükümet nasıl oluşur? Blok. Şimdi o pozisyonunu revize etmek için birçok manevra yapmak zorunda kalıyorlar. İhtiyaç yoktu. Bu kadar statik pozisyon belirlemelerinin mahkumu şu anda. Duvar örme çabalarıyla siyaset inşa edilmez. Siyaset sağlam bir temel üzerinde doğru sütunlarla yükselir ve milletin oluşturduğu çatıyla başarıya ulaşır. Yoksa çatıdan başlarsanız siyasete, hep sükutu hayale uğrarsınız. Biz temelden başladık. " değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞ MHP’NİN TUTUMUNU SORGULUYOR

Milletvekili Tüfenkci, koalisyon kurma sürecinde MHP’nin tutumunu eleştirerek, hırsına yenik düşenler millet nezdinde de siyaset tarihinde de gerekli cevabı alacaktır dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası oluşan siyasi tabluda MHP’nin sergilediği tutum sorumluluktan ve milli hassasiyetten uzak olduğuna vurgu yapan Tüfenkci, ‘’Ülkesini, vatanını, milletini sevmenin yolu kuru kuruya milliyetçilik yapmaktan geçmiyor. Ciddi anlamda milliyetçi bir duruş ülkenin istikrarını ve geleceğini düşünerek atılan adımlarda kendini gösterir. Ne yazık ki bizler bunu MHP’de göremiyoruz. Bu bakımdan sahada vatandaşlarımız MHP’nin bu sorumsuz davranışını sorguladığına ve yadırgadığına tanık oluyoruz. 1999 yılında kendilerini çetelerle, mafyalarla bir tutan bir anlayış ile koalisyon yapmayı kendine yakıştıran MHP, bugün halkın yüzde 52 oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı’nı ve o makamı hedef alarak siyasi sorumluluktan kaçıyor. Bunun sığ bir siyasi yaklaşım olduğunu belirtmek isterim. MHP’ye yakışan daha duyarlı ve cesaretli adım atmaktır diye düşünüyorum. ’’ dedi.

SIRTINDA YUMURTA KEFESİ OLAN BİZİZ

Muhtemel hükümet ortaklığı görüşmeleri için ekonomi, siyaset ve hukuk komisyonları kurulduğunu belirten Tüfenkci, ‘’Her bir parti için ayrı komisyonlarla çalışmalarımızı sürdürdük. Hiç kimseye önyargılı bakmadan, her bir parti seçim beyannamesinde ne demiş, biz ne demişiz, nerelerde uzlaşmışız, nerelerde farklılaşmışız, diye titiz bir çalışma yürütüldü. Başkaları dedikodu yaparken, başkaları birbirine hakaret ederken AK Parti, 7 Haziran'da çıkan siyasi tablonun gereği neyse onu yapıyor."dedi.

AK Partili yöneticilerin büyük bir hassasiyet içerisinde olduklarını belirten Tüfenkci, "Çünkü sırtında yumurta küfesi olanlar biziz. Diğer partiler için konuşmak kolay. Davet ediyoruz, 'hadi gelin beraber hükümet kuralım' diyoruz.  Sürekli 'ben gelmeyeyim, siz buyurun önce, onunla yapın, bununla düşünün' diyorlar. Bunun nedeni de bu ülkeyi idare etmek kolay değil. Konuşmak, eleştirmek, muhalefet yapmak kolay ama bu ülkede hükümet olmak, iktidar olmak kolay değildir.

Pazartesinden itibaren çalışmalar başlayacak. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız. Zor şartlar altında bu ülkeyi yeniden idare edece, sorumluluğu taşıyacak, bu hükümeti yeniden hep beraber kuracağız. Seçim olursa zaten bu tabloyu değiştirecek, yeniden tek başına AK Parti iktidarı sağlayacak neticeyi çıkaracağız. Ona gerek kalmadan biz hükümet kurabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız