SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İktidar Sınıfta Kaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:39
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümetin terör sorunuyla ilgili çözümünün olmadığını savunarak, "Dış politikada da, iç politikada da bu iktidar sınıfta kalmıştır" dedi. 

Bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Battalgazi ilçesinde partililerle bir araya geldi. Partililerle gerçekleştirdiği sohbet öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekin, CHP’nin iç barışın sağlanması için projelerinin olduğunu ifade ederek, "Dış politikada bu iktidar ne yazık ki sınıfta kalmıştır. İç politikada da bu iktidar sınıfta kalmıştır. Sayın Başbakan 20 gün önce 'Terörle mücadele edeceğiz. Siyasetle müzakere edeceğiz' dedi. Dün gördük ki, Sayın Başbakan yöntemini değiştirmiştir; siyasetle mücadele edecek, terörle de müzakere edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk kez işin ciddiyetini kavrayarak, iç barışın sağlanabilmesi için ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yeter ki bu kanı durdurun. Türkiye’de iç barış sağlansın. Demokrasi hukukunu hayata geçirelim' diye Sayın Başbakan'a gitti. Ne yazık ki Sayın Başbakan her zamanki tavrıyla davrandı ve 'Efendim bize herhangi bir projeyle gelmedi' dedi. Değerli arkadaşlar projelerimiz var. CHP olarak biz 7 tane kanun teklifi verdik. İç barışımızın ivedilikle sağlanabilmesi için yüzde 10 barajı, Siyasi Partiler Yasası, tutuklu milletvekilleriyle ilgili kanun teklifi verdik. Millet iradesiyle seçilen insanları sen hangi hakla tutsak olarak tutuyorsun? Bütün bunlara baktığımızda CHP’nin Kürt sorunu konusunda bölgedeki sorunlarla ilgili her türlü çözümünün olduğu çok net ortadadır. Ama belli ki iktidar partisinin bu konuyla ilgili çözümünün olmadığı da çok net olarak gözüküyor. Son olarak Başbakan'ın ifade ettiği gibi" dedi. 

Hükümetin zamla ekonomiyi teneffüs etmeye çalıştığını söyleyen Tekin, "Maalesef gerek dış politikayla ilgili sorunlardan ekonomimiz gittikçe geriledi. Tamamen bir borç ekonomisi içerisindeyiz. Her gün zam geliyor. Eskiden yüzde 2-3 yüksek zamlardı. Şimdi yüzde 10-15 zamlar ufak zam olarak telaffuz ediliyor. Maalesef içeride de, dışarıda da sorunlarımız var. Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Zamla ekonomiyi teneffüs etmeye çalışıyorlar. AKP iktidarının şöyle bir alışkanlığı var; küresel güçler. Ekonomi iyi gittiği zaman kerameti kendilerinde buluyorlardı. Ekonomi kötüye gidince şimdi küresel güç sorumlu oldu. Kürsel gücü bilmem, bütün bu verilere baktığınızda mutsuz bir toplum, mutlu bir AKP’yle karşı karşıya olduğumuzu da sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu. 

Tekin, belediyeler yasasının değişmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Mutlak ve mutlak belediyeler yasasının değişmesi gerekiyor. Bu belediyeler yasası, tamamen yolsuzluğa dayalı bir yasadır. Somut olarak baktığınızda, 3 bine yakın belediye başkanının bin 500 tanesi yargılanıyorsa, onlarca belediye başkanı tutukluysa, görevden alınan belediye başkanları varsa, belediyede çalışan yüzlerce bürokrat tutuklu ve yargılanıyorsa, demek ki burada bir arıza, bir sorun var. AKP'ye buradan bir çağrı yapmak istiyorum; bu rantçı yasadan vazgeçin. Dünya hangi kriterlerle yönetiliyorsa, hangi demokratik yöntemle yönetiliyorsa aynı yasalarla belediyeler yasasını değiştirelim" dedi.

4+4+4 eğitim sistemini de sert bir dille eleştiren Tekin, "Uzun süre AKP'yi destekleyen bazı yazarların şöyle bir iddiası vardı; 'devletin dinden elini çekmesi gerekiyor.' Aynen katılıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Şimdi AKP’yle maalesef din devletleşti. Eğitim de onun bir parçası" görüşünü savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e ziyaretlerinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer de eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız