SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İktidarda Muktedir Olduk'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:47:33
'İktidarda Muktedir Olduk'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, milletin iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını söyledi. 

Yeşilyurt Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Şahin, 12 Eylül darbesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Şahin, "Yeter ki bu ülkede inanmış olduğumuz değerlerin kıymetini bilelim. Biz, 'demokratik, sosyal bir hukuk devleti' olduğumuzu iddia ediyoruz. Ama yaklaşık 12 yıl önceye kadar bunun pekte kıymetini bilemiyorduk. Her 10 yılda bir darbe oluyordu. Bu ülkede çok partili sisteme geçtikten sonra Demokrat Parti geldi. Demokrat Parti'nin 10 yıllık ülkenin dışa açılım noktasındaki devlet yatırımlarının daha süratli bir şekilde yapılması, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılması yönünde atmış olduğu adımlar, bazı kesimler tarafından hazmedilemedi. Ve 1960'ta ilk darbeyi yapmış oldular. Akabinde 71 muhtırasında bunu biz yaşadık. Ve yine 80 darbesinde, yüzlerce faili meçhul cinayet oldu. Bu memleketin evlatlarının, devletin şefkatli ellerinde sorgulamaları yapılması beklenirken, işkencede onları katleden bir darbeci zihniyet vardı. 'Bir sağdan bir soldan' dediler ve 10'larcasını katlettiler. 80 darbesinde aynı silahla sabah solcuyu, akşamda sağcıyı vurdurdular. Kardeş kanını bu şekilde akıttılar. Cenabı Allah, inşallah o dönemleri bizlere bir daha yaşatmasın. Allah'a hamdolsun 12 yıldır hem iktidar hem de muktedir olduk" diye konuştu.

Paralel yapıyla mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini de dile getiren Şahin, "17 ve 25 Aralık tarihlerinde yine bu ülkede yargı ve polis marifetiyle durumdan vazife çıkarmaya çalışan, Pensilvanya'dakinin direktifiyle mevcut hükümeti itibarsızlaştırıp, bu ülkede darbenin farklı bir versiyonunu devreye koymaya çalıştılar. Bugün emniyette sorulan hesaplar, yargıdaki düzenlemelerle beraber bir daha kimse bu konuda da en ufak bir demokrasi dışına çıkarak, bu ülkede hükümet edenlere, milletin iradesine ipotek koyma döneminin bir daha olmayacağını görmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız