SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İktidarın Malatyası''nın Son Durumu!..

A- A+ PAYLAŞ

AKP iktidarının "Malatya Kanadı"nın son görüntüsü, bu fotoğraftaki manzara!.. "Araları açık" milletvekilleri, "kavgalı" vekil ile il başkanı.. AKP iktidarınin "Malatya kadrosunu" yansıtan görüntü, geçtiğimiz hafta sonunda iki bakanın Malatya ziyaretinde, iha muhabiri Burhan Karaduman tarafından saptandı..

SICAKLIKLAR- SOĞUKLUKLAR..
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Cuma sabahı başlayıp aynı gece son bulan "yoğun programlı" gezisi, yine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Cuma gecesi başlayıp, Cumartesi gecesi sona eren Malatya programı, AKP'nin 3 milletvekili ile il başkanı arasında, bilinen soğukluğu kamuoyuna "fiziki görüntü olarak" da yansıtan bir "vesile" oldu.

AKP'nin kurucu il başkanı olan milletvekili Ali Osman Başkurt, kendisinin başkan yardımcısı olan, daha sonra da 2 kongre kazanan mevcut il başkanı İhsan Koca'ya yakınlığıyla biliniyor. Bu nedenle, AKP'nin mevcut il yönetimi, milletvekilleri içerisinde Başkurt'a daha yakın. Başkurt'la diğer milletvekili Münir Erkal arasındaki sıkıntılar biliniyor. Biraraya gelmeyen, iktidar partili iki milletvekili onlar.. Bakan Şahin'in gezisinde, ikili arasındaki, bakanın da mizahi yaklaştığı "Battalgazililik Muhabbetini", bir başka haberde aktarmıştık. Ayrıca, AKP'nin geçtiğimiz ay yapılan genel kongresinde, il başkanı Koca ile milletvekili Erkal arasında "çok ciddi gerginlik" olduğu Malatya'da da konuşuldu.

Parlamenter olmadan önce devlet memuru olması nedeniyle, AKP'nin ilk dönemlerinde bu partinin kulislerinde ve dolayısıyla sonraya yansıyan çekişmelerinde doğal olarak yeralmayan diğer milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise, parti içi çekişmede, genellikle "nötr" durumunu koruyor. Araları pek iyi olmayan Başkurt ile Erkal arasında, eşit mesafede durduğu ifade ediliyor.

Bakan Şahin'in Ulucami'nin onarımının ardından yeniden açılması nedeniyle katıldığı tören sırasında, bir ara "ayakkabısını" kaybeden ve bu nedenle sinirlenen, o arada bir başka ayakkabı tedarik edilen, ancak bir partilinin "güvenlik" için sakladığı ayakkabısı daha sonra ortaya çıkan Başkurt'a, kayıp esnasındaki gerginlikte "sigara ikramı" Ölmeztoprak'tan geliyor.

Gerek Şahin'in, gerek Akdağ'ın Malatya gezisi sırasında, Erkal'a destek hep Belediye Başkanı Cemal Akın'dan.. Sunuşlarında, sözü Arıtma Tesisi'ne getiren Akın, daha önceden duyulmayan, eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde başlanıp bitirilen Arıtma Tesisi projesinin, Çerçi'den önceki başkan Erkal'ın olduğunu vurgulayıp, Erkal'ı ön plana çıkarıyor. Bunun dışında, Erkal'ın bizzat kendini ön plana çıkarma yolundaki bazı gayretleri dışında, Erkal için pek destek görülmüyor.

Üstteki fotoğraf, Başbakan Yardımcısı Şahin'in katıldığı Ulucami'nin "yeniden açılışı" törenindeki, "sıkıntılı" durumu yansıtıyor. Soldan sağa; Ali Osman Başkurt, yanında Fuat Ölmeztoprak, onun yanında Münir Erkal, mesafelendirilmiş koltuğuyla onun yanında İl Başkanı İhsan Koca.. İşte Malatya ve iktidarın durumunun fotoğrafı bu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız