SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İktidarın Tepkisizliğine Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:19:07
İktidarın Tepkisizliğine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ülkü Ocakları tarafından yapılan eylemde Hükümete, Uygur Türklerine sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Ülkü Ocaklarının bulunduğu Kışla caddesinin üzerinde yapılan eylemde konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 5 Aralık 2014 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla, Çin’in zulmünden kaçarak ülkemize gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlarımız için başlatmış olduğumuz imza kampanyası bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir” dedi.

“UYGUR TÜRKLERİ ADETA VAR OLMA SAVAŞI VERMEKTEDİRLER”

Karaca şunları söyledi, “Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir.  Din ve vicdan hürriyeti tanınmadığı, ses bayrağımız Türkçemizin susturulmaya çalışıldığı, namuslarına ve canlarına göz dikildiği bir dönemde Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler. Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşlarımızın yakasını bırakmamaktadır. Kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir. Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içerde zulmün mümessili katil Çin, dışardaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri’ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir. Tarihi, kültürel ve dini bağlarımızı hiçe sayarcasına her şeyden öte bu insanlık dramına sessiz kalan mevcut Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ise zalimin en büyük ortağıdır. Bunun en somut göstergesi, Çin zulmünden kaçmak için Tayland’a sığınan soydaşlarımızın yaşadıklarıdır. Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkûm muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarından biride siyasi iktidardır. Sadece birkaç cılız açıklama ile kamuoyuna gaz alma operasyonu yapanlar, Çin’in zulmüne ortak olmaktadırlar. Zira zalimin batıldaki dirayetinin, onda birini dahi göstermeyenler ya bu davayı Hak saymamakta ya da inandığı uğrunda mücadele edecek cesareti gösteremeyecek kadar korkaktırlar.”

“DOĞU TÜRKİSTAN BİZİM SEVDAMIZDIR”

Doğu Türkistan’ın sevdaları olduğunu belirten Ülkü Ocakları Başkanı Karaca, “Bugün, buradan Türk Milleti’nin susmayan ve susturulamayan, ilelebet susmayacak olan vicdanı olarak bu zulmün baş aktörü Çin’e ve tepki göstermekten aciz kalanlara sesleniyorum. Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan, Tanrı Dağları’nda yankılanan niyazımızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan, Türk Milleti’nin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir. Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Zira,her bir Ülkücü, Ülkü Ocaklı Doğu Türkistan Davası’nın müdafidir. Sesimize ses veren, sessiz yığınlara inat mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konudaki kararlılığımıza güç veren yüz binlerin umutlarının sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Firavuna karşı net bir tavır göstermeyen, Musa’nın yanında olduğunu hissettirmekten aciz olan, susarak olası bir katliama zemin hazırlayanları, vicdanlarda mahkum ederek, bu samimiyetsiz yaklaşımı tarihe kara bir not olarak düşeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Son olarak belirtmek isterim ki Ülkü Ocakları Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşanan gelişmeleri yakından takipçisi olmaya ve soydaşlarımızın haklı mücadelelerini her platformda dile getirmeye devam edecektir. 

Eyleme MHP İl Başkanı Mehmet Demirkaya, MHP’li yöneticiler ve Ülkü Ocağı mensupları katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız