SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İktisatta İntihal Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:32:10
İktisatta İntihal Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

 İzmir önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Dünyada ilk kez gerçekleşen Uluslararası İktisatta Bilimsel Suistimal ve Araştırma Eğimi Çalıştayı, intihal konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan yedi farklı ülkeden 23 akademisyeni bir araya getirdi.

İzmir’de iki gün süren Uluslararası İktisatta Bilimsel Suistimal ve Araştırma Eğimi Çalıştayı’nın yerel organizatörlüğünü Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Altuğ Yalçıntaş ve Study in Holland Desk in Turkey Koordinatörü Funda Demir Yalçıntaş yaptı. Çalıştayın biomedikal bilimlerde çok fazla araştırılan ancak iktisat için yeni bir alan olduğunu belirten Doç. Dr. Altuğ Yalçıntaş, “Dünyada bir ilk olan bu çalıştay 23 kişiden meydana gelen mikro bir etkinlik oldu. Bu sayede fikir alışverişi içerisinde, göz teması kurularak ve argüman geliştirerek verimli bir çalıştay geçiriyoruz. Zaten ismine de bu mikro olması yönüyle konferans değil çalıştay dedik. İntihal dediğimiz yayınlanan bir makalenin, çalınarak isim ve imzasının değiştirilerek çalan kişinin kendi isim ve imzasıyla başka bir yerde yayınlaması gibi bilimsel suiistimallerde farkındalık yaratmak için bu çalıştayı gerçekleştirdik" diye konuştu. 

"BİLİMSEL SUİSTİMAL SUÇTUR"

Bilimsel suistimalin bir suç olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yalçıntaş, “2008-2009 kriziyle popüler hale gelen bu konu bizleri İktisatta bilimsel suiistimal ve araştırma etiği adı altında bir araya getirdi. Ben organizasyonun gerçekleşmesi için çok büyük bir efor sarf ettim ancak yine de organizasyonun çeyreğiyim diyebilirim. Önemli isimlerden aldığımız destek ile çalıştayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ve alacağımız reaksiyon doğrultusunda da gelecek senelerde tekrar yapmayı planlıyorz “ dedi.

”BU ORGANİZASYONLARA İHTİYAÇ VAR”

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Şenay Gökbakar ise şöyle konuştu: 

“Bu alanda çalışan hemen herkesin bu organizasyonlara ihtiyacı var. Çalıştay dünyada bir ilk olması yönüyle çok önemli ve bizler bunun tekrarlanmasını istiyoruz ve tekrarlanacağına inanıyoruz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız