SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İl Başkanı Dahi Söyleyemezdi'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim- Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un, "yandaş" bir sendikanın düzenlediği törende, kendilerini hedef alan açıklamalarda bulunduğunu belirterek, buna tepki gösterdi.

Karabay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"26.11.2008 tarihinde yandaş bir sendikanın (Eğitim Bir Sen)’in düzenlediği ‘Öğretmenlik Hatıra Yarışması’ ödül törenine katılarak bir konuşma yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, sendikamız Eğitim –Sen’i hedef alan açıklamalarda bulunarak gerçek duruşunu göstermiştir.

Bu güne kadar AKP’nin kadrolu Milli Eğitim Müdürü olduğunu, kadrolaşma, hukuksuz atama, soruşturma, baskı, sürgün, ceza vb. keyfi uygulamalarıyla eleştirdiğimiz Mehmet Bulut, AKP il başkanının dahi söylemeye cesaret edemeyeceği açıklamalarla bu iddialarımızı bir kez daha doğrulamıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet BULUT, hakkını sokakta arayan, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren öğretmenlerden, ‘ halkın tiksindiğini’ ifade ederek , AKP’ li idarecilerin, hakkını arayan eğitim emekçilerine karşı ne kadar tahammülsüz olduklarını göstermektedir.

Dokuz defa görevden alınan on defa aynı koltuğa anti-demokratik ve hukuk dışı bir anlayışla oturan Bulut’un, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin demokratik, meşru ve haklı eylemlerini algılamasını elbette beklemiyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, çalışanlarını açlık ve yoksulluğa mahkûm eden AKP iktidarını da savunarak, ‘Ülkemizi yönetenler mevcut şartlar içerisinde öğretmenler için olabilenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar’ diyerek. AKP’ nin müdürü olduğunu bir kez daha açıkça ifade etmiştir.

‘ Çarşıda, pazarda M.E Binası önünde, şurada – burada avazı çıktığı kadar bağıran, elinde pankartlarla, hoş olmayan giyim kuşamıyla kamuoyunun önüne çıkmak, öğretmene yakışır tavır değildir. Bundan rahatsızlık duymalısınız.’ ifadelerini kullanan İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, türbanlı bir bayan öğretmene verdiği ödülle nasıl bir giyim kuşamın savunucusu olduğunu ortaya koymuştur,

Anlaşılan odur ki; bilimsel, demokratik ve laik değerleri savunan ve o değerlere uygun giyinen eğitimciler Milli Eğitim Müdürü Bulut ‘u rahatsız etmiştir.

Eğitim Sen olarak biliyoruz ki. Bulut’u bu saldırgan tutumunun nedeni; eğitim emekçilerinin gerçek örgütü, güçlü ve etkili sendikası Eğitim-Sen, Milli Eğitim Müdürlüğünün partizanca, hukuk dışı ve keyfi uygulamalarının önünde engel oluşturan çalışmaları ve eylemleridir. Biz bu eylemlerimize öğretmen kimliğimizle ve öğretmene yakışan bir tavırla devam edeceğiz. Milli Eğitim Müdürü Bulut ise AKP’yi savunmaya devam edecektir.

Elbette Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un, hakaret içeren, öğretmenleri küçümseyen ve aşağılayan tavrına sessiz kalmayacağız. Hukuksal, fiiliye meşru temelde tepkilerimizi önümüzdeki günlerde örgütümüzle oluşturup, yanıtımızı kendi tarzımızla vereceğiz. Toplumsal barışı ve iş barışını bozan, bu açıklamalarından sonra Milli Eğitim Müdürü Bulut’un, Eğitim Sen’de ve demokratik tepkisini gösteren eğitim emekçilerinden özür dilemesini, Malatya kamuoyu ile paylaşmayı bir görev olarak algılıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız