SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Başkanından Vekile Cevap

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:43
İl Başkanından Vekile Cevap
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in, belediyenin Ermeni Mezarlığı'ndaki yıkım kararıyla ilgili konuşurken, İsmet İnönü ve CHP'yi suçlamasına tepki gösterdi.
 
Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
 
"AKP’nin bir  Milletvekili Ermeni Mezarlığındaki yıkımları değerlendirirken CHP’yi ve İsmet Paşa’yı suçlamıştır.
 
İsmet İnönü, Ulusal Kurtuluş savaşının eşsiz kahramanlarından ,Büyük Önder Atatürk’ün yakın arkadaşı, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamı ve siyasetçilerdendir. Hatırlanacağı gibi sayın Başbakan İsmet İnönü’yü Hitler’e benzeterek tüm Malatyalıların tepkisini toplamıştır. 
 
Malatyalı bir milletvekilimiz de, sanırız başbakanın gözüne girebilmek için, ısrarla İsmet İnönü hakkında asılsız iddiaları gündeme getirmektedir. Siyasetçilerin, dünya görüşü ne olursa olsun kentle özdeşleşmiş değerlerle ilgili cümleler kullanırken daha dikkatli davranması gerektiğini düşünüyoruz. Malatyalılar, İsmet Paşa’larını siyaset malzemesi yapılmasını istememektedirler. Malatyalıların gururu, Malatya’nın önemli bir değeri İsmet Paşa’yı, Malatyalı bir siyasetçinin eleştirmesi ise çok düşündürücüdür.
 
Sayın Vekil , Ermeni Mezarlığında yapılan yıkımı, normal ve  sıradan bir uygulama gibi gösterip, Malatya Belediyesinin yapmış olduğu işlemi de sahiplenmektedir. Sayın Milletvekilinin  70 yıl öncenin Türkiye’sinden ,doğruluğu kabul bile edilmeyen örnekler vererek, bugünün olaylarını değerlendirmesi kendilerinin ve AKP’nin  siyaset anlayışının en iyi göstergesidir. 
 
AKP’lilerin yaptıkları icraatlar ortada. Halkın durumu ortada. AKP’nin kan kaybı ortada. Elbette ki 70 yıl öncesine sığınacaklar. Elbette ki Mustafa Kemal’e, İsmet Paşa’ya laf edecekler…Ama hatırlatmak isteriz ki ,dil uzattığınız İsmet Paşa’nın demokrasiye inancı olmasaydı,  çok partili yaşamın temelini atmamış olsaydı, siz şimdi milletvekili bile olamayabilirdiniz. 
 
Sayın Milletvekili, 70 yıl öncesine gideceğine daha dün,  AKP’li belediyenin, sebze –meyve halini, içindeki camisiyle birlikte Hollandalılara satması ve Hollandalılarında yeri cami ile birlikte yıkmasını hatırlamalıdır. Bu konuyla ilgili bugüne kadar sesi çıkmayan vekilin Ermeni mezarlığındaki uygulamada bizleri suçlaması da manidardır…
 
Ana Muhalefet Partisinin İl başkanı ve yöneticileri, kentin yerel yönetimlerinin yapmış oldukları hataları vurgulamayıp ta ne yapacak? Sayın Milletvekili görmeyen, konuşmayan duymayan bir siyaset yapılmasını bekliyorsa çok büyük bir hata içerisindedir. CHP’yi de, AKP gibi biat kültürü ile yönetiliyor sanıyorsa yanılmaktadır. 
 
CHP çağdaş fikirlerin ve demokrasinin kalesidir. CHP, ezilen, sömürülen, dışlanan ve mağdur olanların yanındadır. Mağdurun kimliğine, dinine, mezhebine bakmadan , onların yanındadır. 
 
Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında, sessizlerin sesi olmaya  devam edeceğiz."
 
 
 
 
 
 
Şahin, CHP tarafından Ermeni Mezarlığı'nda açıklama yapılmasına tepki göstererek, CHP'nin tek parti iktidarı döneminde bir çok cami ve kiliseyi kapattığını öne sürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız