SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Başkanının Bahsettiği Transfer O mu?

A- A+ PAYLAŞ

ANAP İl Başkanı Soner Gökçe, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında "Anavatan Partisi önümüzdeki seçimlere Malatya'da 3 milletvekili ile girecektir" sözleriyle, Malatya'dan seçilmiş bir milletvekili transferi sinyali vermişti. O dönem tartışılan açıklama üzerine bahsedilenin, CHP'nin ve AKP'nin Malatya milletvekillerinden hangisi olduğu yolunda tahminler yürütülürken, ANAP'ın "Malatyalı" transferi başka bir ilden geldi.

İL BAŞKANI NE DEMİŞTİ?
ANAP İl Başkanı Gökçe'nin, milletvekili transferine ilişkin Eylül'deki açıklaması, Malatyahaber'de şöyle yeralmıştı:

"..Bu arada, ANAP İl Başkanı Gökçe, şu anda 2 olan ANAP Malatya milletvekili sayısının önümüzdeki dönemde 3'e çıkacağını belirterek, "Anavatan Partisi önümüzdeki seçimlere Malatya'da 3 milletvekili ile girecektir" dedi. Gökçe, hangi milletvekilinin Anavatan'a geçeceğini söylemedi.

Gökçe, TV Malatya’da yayınlanan Basın Gözüyle Malatya adlı programda ilginç ifadelerde bulundu Gökçe, "Yakında Malatya'da 3. milletvekilimiz olacak. Malatya'da seçilmiş olan bir milletvekilimiz önümüzdeki seçimde Anavatan Partisi milletvekili olarak seçime girecektir" dedi. Gökçe, "Bu bir beklenti değildir. Malatya'da 3. milletvekilimiz olacaktır" ifadesinde bulundu.

Erkan Mumcu'nun Anavatan Partisi'ne geçmesi ile birlikte AKP Malatya milletvekillerinden Miraç Akdoğan ile Süleyman Sarıbaş partilerinden istifa ederek, Anavatan Partisi'ne geçmişlerdi. Anavatan Partisi İl Başkanı Gökçe'nin isim vermediği, partiye geçecek milletvekilinin 2 milletvekili bulunan CHP'den mi, yoksa 3 milletvekili bulunan AKP'den mi olacağı merak konusu.."

MERSİN'İN MALATYALI MİLLETVEKİLİ..
Malatya'nın Yazıhan ilçesi Karaca Köyü kökenli ve Mersin'de inşaatçılık yaptığı belirtilen CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, Perşembe günü partisinden istifa etti ve Anavatan Partisi'ne katılacağını açıkladı.

İstifa dilekçesini TBMM Başkanlığı'na gönderen Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, parti içinde CHP ilkelerine ve ahlakına uymayan davranışların normal bir uygulama haline geldiğini savundu.

Partideki antidemokratik uygulamalara karşı çıktığında hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Antidemokratik uygulamalar ve tutarsız politikalar sonucunda, partimiz güvenilirliğini ve saygınlığını yitirmiştir. Hızla halktan uzaklaşmış, her türlü siyasal iddiasını kaybetmiştir. CHP yönetiminin izlemiş olduğu çelişkili politikaların en son örneklerini, RTÜK seçimlerinde ve AB tartışmalarında yaşadık."

İSTİHBARAT YANLIŞLIĞI MI?..
İl Başkanının, 1 ay önce "Malatya'dan seçilmiş bir milletvekili" demesine karşın, CHP'den ANAP'a geçen Malatyalı milletvekilinin bir başka ilden seçilmiş olması, "Ya il başkanının istihbaratı tam değildi.. Ya da il başkanının bahsettiği katılım bu değil.." yorumlarına yolaçtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız