SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Genel Meclisi Toplandı..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi 41 üyenin katılımıyla toplandı. Milli Eğitim Komisyonu başkanının açıklamalarına eleştiri geldi.

Özel İdare Salonunda toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Bekir Çelik; Antalya’da gerçekleştirilen ve çıkarılması düşünülen yeni İl Özel İdare Yasa Tasarısı hakkında tartışılan öneriler hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim bakanlığınca organize edilen ve UNICEF tarafından desteklenen “Haydi Kızlar Okula” kampanyası ile ilgili olarak Nevşehir’de yapılan ve 3 gün süren toplantıya katılan İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı AKP'li üye Abdulkadir Atay da toplantıdaki izlenimlerini anlattı.

Atay; “ Milli Eğitim Bakanlığının verdiği bilgilere göre İlimizde 06 ve 14 yaş arası 20 bin çocuk okul ile tanışmamış. Bu rakamı en alt düzeye çekebilmemiz için başta biz İl Genel Meclisi üyeleri olmak üzere Muhtarlar, Sağlık Müdürlüğü, Yeşil Kart Müdürlüğü ve ilgili tüm birimlerle işbirliğine giderek bütün yerleşim birimlerini taramamız ve bu çocukların eğitim görmelerini sağlamalıyız” dedi.

İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Hüseyin Akşahin gündem dışı olarak yaptığı konuşma da “ Kentimizin sorunları ile ilgili olarak İl dışına giden komisyon üyeleri veya başkanları konu ile ilgili sorunları yöre yetkililerinden ve ilgililerinden dinlemeli ve toplantıya donanımlı olarak gitmeleri gerekir. Nevşehir’de yapılan ve ilimiz eğitimini de yakından ilgilendiren toplantıya giden Sayın Komisyon Başkanının, bizlerden hiçbir bilgi talebi olmadı. Sanırım diğer üyelerden de bu yönde bir talebi olmadı. Bu tür toplantılara bilgi olarak tam donanımlı gidilmesi gerekir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız