SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Hıfzısıhha'ya Suçlama..

A- A+ PAYLAŞ

İl Hıfzısıhha'ya "toplantı yapmadan yapmış gibi evrak hazırlama" suçlaması geldi.. Verem Savaş Derneği başkanı Raşit Alaçık, Malatya'da sudan kaynaklanan salgın hastalıktan etkilenenlerin sayısının gayri resmi olarak 40 binleri bulduğunu da öne sürdü. Bu arada, Malatya'da salgın hastalıklıkla ilgili sağlık kuruluşlarına başvuranların resmi sayısı toplam 8 bin 471 olurken, bunlardan 29'unun yataklı tedavi görmekte oldukları, son 24 saatte hastanelere başvuran 69 kişinin de genel sayıya dahil olduğu bildirildi. Bu arada TBMM'den bir heyet de Malatya'ya geldi.

ALAÇIK'IN İDDİASI..
Verem Savaş Derneği başkanı serbest Eczacı Alaçık, yaptığı yazılı açıklamada, salgın hastalıkta belediyenin büyük sorumluluğu olduğunu, yine Sağlık Müdürlüğü'nün salgının sudan kaynaklandığını bilmesine rağmen Ankara'ya gönderilen su tahlil sonuçlarını "bekleme gafletine" düştüğünü ve böylece en az beş gün olaylara müdahale etmediği suçlamasını getirdi. Üniversitenin de salgının nedenini bilmesine karşın, bir kürsü başkanının bundan belediyenin suçu olmadığını söylediğini, ancak Hıfzısıhha Kurumu raporu açıklandığında ise hasta sayısının resmen 8 bin'i gayri resmi olarak da 40 binleri bulduğunu iddia eden Alaçık, sorunun Sağlık Müdürlüğü ile Belediye arasında yeterli işbirliğinin olmamasından kaynaklandığını da söyledi.

Alacık, "Ayrıca her ay toplanması gereken İl Hıfzısıhha Kurulu toplanamamıştır. (Fakat her ay toplantı yapılmış gibi kararlar kağıt üzerinde yazılarak dolaştırılmış ve imzalanmıştır) Bunun sonucunda da Valilik gerekli koordinasyon görevini yerine getirememiştir...

..Malatya'mız ve insanları buna layık değildir. Allah'ın Malatya'ya lütfettiği bu güzel suyu bizlere kirli olarak içirik hastalanmamıza sebep olmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda da kişilerin siyasi rant peşinde koşturmamaları gerekir, çünkü insan sağlığı her şeyin üstündedir. İhmali görülenler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağından eminiz. Ancak bizim endişemiz gecikmede tifo, sarılık ve benzeri hastalıkların neden olacağı gibi derneğimizi de yakından ilgilendiren verem hastalığının hortlamasına da neden olabilir.

Hava kirliliği de bugün hat safhaya ulaşmış bu konuda gerekli tedbirler alınmadığı takdirde Malatyamızda, istenmeyen durumlar yaşanacaktır.."

TBMM HEYETİ MALATYA'DA..
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Özdün ve Komisyon Üyesi Dr. Nevzat Doğan, ishal vakasıyla ilgili olarak inceleme ve araştırma yapmak üzere Malatya'ya geldi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Özdün ve Komisyon Üyesi Dr. Nevzat Doğan, ishal vakasını araştırmak ve incelemek üzere geldikleri Malatya'da Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Komisyon Başkanı Özdün, "Ziyaretimizin amacı, malumunuz bugünlerde, çok da hoşumuza gitmeyen ishal vakalarından dolayı yapılan çalışmaları, alınan tedbirleri yerinde görmek istedik. Zaten oldukça azalmış vaka sayıları. Biz tedbirlerin neler olduğunu, neler yapıldığını görmeye, başka yapılacak herhangi bir şey var mı diye görüş alışverişinde bulunmaya geldik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız