SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl İHK'dan Terör Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, İl İnsan Hakları Kurulu, terör olayları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Son dönemde gerçekleşen hain terör saldırıları, tüm milletimizi derin bir hüzün ve aynı zamanda sağlam bir kararlılık ve dayanışma noktasında bütünleştirmiştir. Türk milleti, tarih boyunca çok daha zorlularıyla karşılaştığı bu azim ve metanet sınavını kolaylıkla aşacaktır. Terör, en kutsal değer olan insan hayatına kastetmesi, tüm hak ve özgürlüklerin varlığının temel koşulu olan kamu düzeni ve güvenliğini tahrip etmesi nedeniyle en büyük insanlık suçu ve en ağır insan hakları ihlalidir.

Çağımızda barış ve istikrara yönelik en ciddi tehdidi terörün oluşturduğu hususunda dünya çapında bir uzlaşma mevcuttur. Terör tehdidinin ciddi boyutlara ulaştığı bir ülkede insan haklarından sahici manada yararlanılması imkânsızdır. Bu anlamda, terörle mücadele, esas itibariyle insan haklarının korunması ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Terörün öncelikli emeli, toplumda korku ve yılgınlık, karşılıklı nefret duygularının yayılması ve böylece hedefleri karşısındaki direncin zayıflatılmasıdır. Sadece millet olma şuuruna ermiş toplumlar, terör ve benzeri badire1erin yol açtığı bu tür tehlikelerin üstesinden gelebilir. Millet olmanın başlıca hasletlerinden biri ise, tüm fertlerin yekdiğerinin acısını ve mağduriyetini bir vücudun uzuvları gibi hissetmesi ve paylaşmasıdır.

Başta şehit aileleri olmak üzere bölücü ve hain terörün mağdur ettiği insanlarımızın acılarının dindirilmesi, yoksunluklarının giderilmesi devletin ve milletin insanlık onuru adına ortak sorumluluğudur. Terörle mücadele, insan haklarının korunmasının kaçınılmaz bir gerekliliğidir. İnsan haklarının geliştirilmesi de en etkili terörle mücadele yöntemidir. Terör yok edilmeden insan haklarından hakiki surette varar1anılamaz. İnsan haklarını bir yana bırakarak terörü yok etmek de imkânsızdır.

İnsan haklarına saygı ve terörle mücadele birbirini baltalamayan tam aksine birbirini tamamlayan ve destekleyen kavramlardır. Bu gerçeğinin tüm toplum kesimlerince özümsenmesi, hem terörün yok edilmesi hem de insan haklarının korunmasını kolaylaştıracaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız