SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Özel İdaresi'nden Parke Taşı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan İlçesi Çobandere Satik Köyü civarlarında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan taş ocağı üretime başladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Samı Er, taş ocağının üretime başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,
"Valimizin emirleri doğrultusunda kamu ham madde üretim izini alarak Arguvan Çobandere sotik köyü civarlarında taş oçağı kurduk ve taş ocağı üretime başladı"ifadelerini kullandı.

"Sayın valimiz tabiat kültür varlıklarına çok büyük önem veriyor. Bu amaçla tabiat kültür varlıklarında kullanılmak üzere bu bölgede ocak kurduk. Bizler kamu ham madde üretim izini özel idare alarak işletmeye açtık, ancak şu anda bu ocağı özel bir şirket işletiyor. Bu ocakta çok kaliteli malzeme çıktı. Burada çıkarılan taşlar Nemrut Dağı yolunun köy içlerinde kullanacağız. Nemrut yolunun dar köy yol içi için 6 bin metre taşa ihtiyaç duyuldu"diyen Sami Er, açıklamasını şöyle tamamladı: " Ayrıca tarihi beş konakların olduğu yolun döşenmesi için ayrıca sayın valimizin projesi olan Kultür Sokağı yapılacak. Bunların yapılması için taş ihtiyacı doğdu. Muhtelif illerde taş arayışımız oldu. Malatyamız için çok önemli bu gibi maddeleri il dişindan temin ediliyorduk. Ama şimdi dışa bağımlılık kalmadı. Bundan sonra bizler çevre ilere bu taşları vereceğiz".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız