SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Sınırı Levhası Eski Yerine Dikildi

0
Güncellendi - 2016-03-20 00:44:16
İl Sınırı Levhası Eski Yerine Dikildi
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün, Malatya – Adıyaman il mülki sınırını, yasal hiç bir yetkisi olmamasına karşın, Adıyaman Valiliği’nden gönderilen bir yazıya dayanarak değiştirmesi ve Malatya'dan yoğun tepkilerin ardından, eski noktaya yeniden il sınırı tabelası dikildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ve “sınır korsanlığı” olarak değerlendirilen olayda,  yapılan değişiklikle Malatya – Çelikhan (Adıyaman) güzergahının 26. kilometresinde dikili olan ve Malatya’nın resmi mülki sınırını gösteren ‘Malatya’ tabelası, 9 km. Malatya içine çekilerek söz konusu güzergahın 17. kilometresine dikilmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından “MALATYA İl Sınırı” tabelasının eski yerine yeniden dikildiği öğrenildi.

Tabelanın eski yerine yeniden dikilmesi konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da devreye girdiği ve tabelanın yeniden eski yerine dikilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Panoo01

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • murat (8 yıl önce)
    beyler madem sınır meselesi bu kadar önemsiz hele Malatya'nın sınırlarını Adıyaman ve elazığ'a doğru 10 km ileri alın bakalım kıyamet kopuyor mu kopmuyor mu? bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. kimsenin de bizim toprağımızda gözü olmasın. ayrıca kömürhan köprüsündeki elazığ il sınırı da düzeltilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (8 yıl önce)
    vah vah vah ne kadar önemli bir problem çözülmüş ya cesur yürek ağbaba sayesinde terör bitti tabelanın yeri değişince elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan kılınç (8 yıl önce)
    Bütün ak millet vekillerine teşekkürler , sınır kavgasına dönüştürmeyelim Adıyaman da bizim chp komşu ilimize karşı bu kin ve nefret tohumları saçarak muhalefet yaptığını mı zannediyor yazık yazık yazık burdan da , sn mv Ağbaba sana ekmek yok.......!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Selim (8 yıl önce)
    Sayın CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ı tabelanın yanına İncir dikmeye davet ediyoruz. Tabelanın arkasına da kiraz fidanı iyi gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (8 yıl önce)
    gücünüz bir bölgeye yetmedi de bakana mı söylediniz.. Bari kömürhandaki tabelayıda eski yerine koydurun oda yürüdü geldi yıllar önce malatya içierine. Yerine koydurun da anlınızdan öpeyim..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (8 yıl önce)
    kömürhan köprüsündeki malatya-elazığ il sınırı da düzeltilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa döğer (8 yıl önce)
    bu adıyaman malatyada ne istiyor anlamdım zaten bizim ilçemizdi çelikhan besni zaten bizim ilçemiz< sayıluır ya durunda ekmeğinizi yiyin adıyamanlılar yoksa onuda alırız elinizden hepinizi çıkarırız malatyadan
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    Hakan kahtal adıyamanlisin ya. Torpil geciyon memleketine
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer asaf (8 yıl önce)
    İktidara beş tane vekil verdik "yalan diyerek" üstünü örtmeye çalıştılar. Bir tane muhalefet vekil verdi gerçeği ortaya çıkarttı. İyisi ki varsın CESUR YÜREK Veli AĞBABA.
    0
    0
    Yanıtla