SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk TIR Yola Çıktı

0
Güncellendi - 2016-03-28 01:18:24
İlk TIR Yola Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Eczacılar Odası ile İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen ve kamu kurum ve kuruluşları ile birçok STK tarafından desteklenen “44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası” tüm hızıyla devam ederken, ilk yardım TIR'ı yola çıktı.

Yardım tırının yola çıkması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi arkasında bir tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İyilikder Malatya Temsilcisi Nihat Erkuş, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Erkuş: Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Yardım tırının yola çıkması nedeniyle kısa bir değerlendirme yapan İyilikder Malatya Temsilcisi Nihat Erkuş, yıllardır yanı başımızda devam eden bir terör belası olduğunu belirterek, “Bugüne kadar gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki mazlum ve mağdur kardeşlerimize insani yardımlarımız devam etmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, ANESİAD ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarımızın katkıları ile hazırladığımız bu yardım tırımız Mardin’e gönderilecektir.

Kampanyaya destek veren, emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de yardımlarımız devam edecektir” dedi.

Yıldırım: Mazlum ve mağdur kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım da, hayır işlerinde yarışınız düsturu doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, “Mazlum ve mağdur durumdaki gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda hassaten Büyükşehir Belediyemize, İyilikder’e katkıda bulunan diğer kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mumcu: Malatya halkı duyarsız kalmadı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise yaptığı konuşmada, yaklaşık 4 yıldır  Avrupa ve Amerika’nın çizdiği bir kompozisyon eşliğinde savaşların yaşandığını belirterek, “Suriye, Irak başta olmak üzere İslam coğrafyası hala kan deryasında. Maalesef son dönemde artan terör ile birlikte Doğu Anadolu ve Güneydoğu’daki bir takım illerimizde insanlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Bütün bunlara Malatya halkı elbette duyarsız kalamazdı. Bazı derneklerimiz, meslek kuruluşlarımız münferit hazırlıklar yapıyorlardı, zaman zaman da birlikte yardımlar yapıyorduk.

25 Mart Cuma günü de valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere geniş katılımlı bir organizasyon ile “44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası”nın startını verdik. 44 TIR Malatya için çok büyük bir sayı değil. Biz bunun da üzerine çıkmayı hedefliyoruz.

Yaklaşık 100 bin mülteciyi kapısında gören Avrupa’nın yaşadığı panik ortada. İhtiyaç sahibi bayanlara sarhoş bir şekilde para atarak yardım yaptığını zanneden yaşlı Avrupa; gerek ülkemizde yaşanan iç huzursuzluklara, gerekse Suriye’ye karşı son derece duyarsız.

Bu yardım TIR'ları Türkiye’nin birçok ilinden yardım bölgelerine gitmeye devam etmektedir. Bunlar birer gül demeti, birer dua gibi gitmektedir. Rabbim inşallah bizleri hayır işlerinde yarıştırır. Yaklaşan Kutlu Doğum ve 3 Aylar nedeniyle de yardımlarımız çok daha kapasiteli bir şekilde devam edecektir. Ben bu kampanyaya destek veren, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız