SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlaç Gibi Yiyecekler...

A- A+ PAYLAŞ
 
Günde bir elma yemenin birçok faydası olduğu bilinen bir şeydi ancak son yapılan araştırmalara göre elma felç riskini de uzak tutuyor.
 
Amerikan Kalp Derneği'nin dergisinde yayınlanan makaleye göre gün içinde yenilen armut, elma gibi içi beyaz olan meyvelerin ve karnıbaharın tüketilen her 25 gramında felç riski yüzde 9 azalıyor.
 
Bu demek oluyor ki günde bir elma ya da armut yediğinizde felç riskinizi yüzde 36 ile 45 arasında azaltmış oluyorsunuz. Bunun sebebi ise bu tür meyvelerin içinde kuersetin adı verilen bir maddenin bulunması. Kuersetin inmede büyük etkisi bulunan vücut iltihabını azaltıyor.
 
Bu iltihap ise kalp hastalığına sebep olan arterleri zorluyor. Çalışmada yaş ortalaması 40 olan 20 bin 69 yetişkin 10 yılı aşkın bir süre boyunca incelendi.
 
Araştırmacılar herkesin ne tür meyveler ve sebzeler sevdiğini ve yediğini detaylı bir biçimde inceledi. 10 yıllık periyodun ardından araştırmaya katılan 233 kişi felç geçirdi.
 
Araştırmacılar bu felç geçiren insanların tükettiği yeşil, turuncu, sarı ya da kırmızı kabuklu yiyecekler için bir ortak nokta bulamadı ancak beyaz etli meyveleri tüketenlerde daha az görüldüğü ortaya çıktı.
 
ZEYTİNYAĞI DA ÇOK ETKİLİ
 
Felç riskini düşüren tek besin bu meyveler değil aynı zamanda zeytinyağı da çok etkili. Haftada 3 porsiyon balık yemek de felç riskini yüzde 6 düşürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız