SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlaç Yolsuzluğuna 10 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polis tarafından 21 Haziran günü başlatılan bir operasyonda, sahte sağlık raporlarıyla ilaç alınması ve SGK'nın zarara sokulması iddiasıyla yakalanan, aralarında Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse ile birlikte 4 eczacının yanı sıra, doktorlar, ilaç mümessilleri ve eczacı kalfalarının bulunduğu toplam 26 kişinin, polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildikleri bildirildi. Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alınan 26 kişinin tamamının tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildikleri, bunlardan 10'unun tutuklandığı, 8'inin ise kefalet ya da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, 8'i hakkında da "kefaletsiz" serbest bırakma kararı verildiği bildirildi.

Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse'nin 50 bin lira nakdi kefaletle serbest bırakılanlar arasında yeraldığı belirtilirken, tutuklananlar arasında eczacı, kalfa ve mümesillerin yanı sıra 3 de doktorun bulunduğu bildirildi. Tutuklanan doktorlardan 2'sinin Malatya'da özel bir merkezin sahibi olan Uzman Dr.H.A. ve ayrıca Uzman Dr. R.Ö. oldukları öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA..

Bu arada operasyonla ilgili olarak Perşembe akşamı saat 20.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'nden de yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevlileri ile koordineli olarak yapılan projeli çalışma kapsamında 21.06.2011 günü yapılan operasyonda;

Sosyal Güvenlik Kurumunun zarara uğratılması ile ilgili olarak, İstanbul, Antalya, Kahramanmaraş, Elazığ ve İlimizde toplam 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, bu şüpheliler hakkında “TCK Madde 158 Nitelikli Dolandırıcılık ve TCK Madde 204 Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından işlem yapıldıktan sonra, 23.06.2011 günü ilimiz adli makamlarına sevk edilmişlerdir.

Bu şüphelilerden, 8 şüpheli Adli Kontrol Hükümleri uygulanarak serbest bırakılmış, 10 şüpheli tutuklanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız