SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:41
İlaçlama Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı; 92 personel, 23 araç, 23 Araç üstü ULV cihazı, 10 Araç üstü pulverizatör, 9 Motorlu sırt atomizeri, 70 Sırt pülverizatörü ile ilaçlama çalışmalarına şehir merkezi ve ilçelerde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında özellikle fosseptikler, dereler, hayvan barınakları, çöp konteynerleri, havuzlar, sulama kanalları ve mazgallar ilaçlanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilaçlama çalışmalarının yanında kimyasal madde ihtiva etmeyen 2 bin adet biyolojik karasinek tuzağı da alınarak sahada kullanılmaya başlandı. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, haşere ile mücadele çalışmalarının önceden belirlenmiş bir program dâhilinde il genelinde yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtilerek, vatandaşların da alacakları küçük tedbirlerle haşere üremisinin önüne geçebilecekleri ifade edildi. 

Vatandaşlar bahçe ve balkonlardaki su kapları, saksı altlıkları ve bidonlarda uzun süreli su bırakmamalı; gıda maddelerini açıkta bırakmamalı, çöpleri zamanında dışarı çıkarmalı, hayvansal atıklar 10 günden fazla bekletilmemeli. Sivrisinek üreme kaynaklarının %50’sinin insan eli ile oluşturulduğu düşünülürse alınacak bu küçük önlemlerle daha sağlıklı bir çevrede yaşama imkanına kavuşulacağı gibi ilaçlama maliyetleri düşürülerek ekonomiye de katkı sağlanmış olacaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız