SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlaçlar Markette Satılacak!

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik açılıma kaldığı yerden devam edeceklerini belirterek, İşadamlarını demokratik açılım konusunda daha aktif olmaya çağırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Marketlerde ilaç satılmasına yönelik çalışma yürütüyoruz" dedi. Erdoğan, DEİK toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, eczacılık konusunda da batının limitleri ne ise onu uygulayacaklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "İlaç şirketleriyle anlaştık ama eczacılar ’olmaz’ dedi. Biz de dedik ki ’size 15 ocak gününe kadar müsaade’ Artık ABD’de olduğu gibi marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz."

Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun(DEİK) olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, demokratik açılım konusunda, TOBB başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin tamamından destek beklediklerini vurgulayarak, "Başlattığımız girişim partimizin değil, devletimizindir. Bunu bu şekilde sürdüreceğiz. Bu sürece destek verenlerin, bu süreci akamete uğratmak isteyenler kadar cesur, kararlı, aktif olması kaçınılmazdır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin terör başta olmak üzere çok sayıda sosyal sorunları bulunduğunu ifade eden Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesinin bütün bunları masaya yatırıp ele almak üzere yürütüldüğünü bildirdi.

-SUÇ İŞLEYENLER KURUMA MAL EDİLEMEZ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurumlar içerisinde suç işleyen, hata yapanlar varsa, bunlar asla tüm bir kuruma mal edilemeyeceğini de kaydederek, "İddialarla, dedikodularla, söylentilerle ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

-"TERÖR KONUSUNDA EN UFAK TAVİZ YOK"-

Erdoğan, demokratik açılımla ilgili çalışmalarını sürdürken, terörü gözardı etmediklerine de dikkat çekerek, "Törerle mücadelede en ufak bir taviz söz konusu olamaz. Aynı kararlılıkla da terörle mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

-TEKEL İŞÇİLERİNİN EYLEMİ-

TEKEL işçilerinin eylemini tasvip etmediklerini tekrarlayan Başbakan Erdoğan, TEKEL’den on binlerce elemanının özelleştirmeyle ayrıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle dedi: "Şimdi soruyorum arkadaşlar, bu ideolojik değil de nedir? Kimin gönlü gelip de affedersin işçinin havuza atlamasını, veyahutta orada soğukta dışarıda kalmasını ister? Böyle bir şeye tahammül etmek mümkün mü? Ama kusura bakmasınlar ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını da orada durarak, oturarak kimseye yediremem. Böyle bir hakkım yok. Ve bunun bedeli ne olursa olsun..."

-MARKETLERDE İLAÇ SATILMASI-

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde SSK hastanelerinde ne kadar eczane varsa hepsini kapattıklarını, 2003’ün rakamıyla yaklaşık 2,5 katrilyonluk bir kaynağı o günün eczanelerine devrettiklerine dikkat çekerek şunları kaydetti: "Biz şimdi ne yaptık? Biz de diyoruz ki kardeşim buyurun size 15 Ocak’a kadar müsaade direkt olarak gelirsiniz SGK ile anlaşmanızı yaparsınız ve anlaşmayı da yapmak suretiyle biz eczacılarla baş başa bu işi götürürüz. Artı aynen Amerika’da olduğu gibi artık marketlerde, süpermarketlerde ecza ile ilgili stantlar kurulmasına yönelik de bir çalışmayı ayrıca yürütüyoruz. Bu işi geliştireceğiz. Bunun başka çaresi yok. Tekel oluşturmayacağız. Her yerde rekabet alanını geliştireceğiz. Bilimden sanata her yerde. Bunu yapmak durumundayız. Aksi takdirde uluslararası camiada biz o beklediğimiz sıçramayı yapamayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız