SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlaçta Kriz Kapıda"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, ilaçta krizin kapıda olduğunu ileri sürdü. 
 
Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, oda binasında yaptığı basın açıklamasında, "05.11.2011 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde ki değişiklik sonucu ilaçların kamu kurum ıskontoları yükseltilmiştir. Uygulama 17 Kasım 2011 tarihin de yürürlüğe girmiştir. Fakat ilaç firmaları 348 kalem ilaçta bu ıskontoları hayata geçirmemişlerdir. Yani devlete yapmaları gereken ve eczacı ile ilgisi olmayan ıskontolar ilaç firmaları tarafından yapılmamıştır. 
 
Oysa ki 2009 yılında eczacının olmadığı pazarlık masasına oturup Devlete bu ıskontoları global bütçeye göre aktaracağını taahhüt eden, 2010 yılında yine eczacının olmadığı masada bu taahhütleri revize eden ilaç firmaları o zaman eczacının bütün feryatlarına kulak tıkayıp mağduriyetlerini görmezden gelmiştir. 
Şimdi içinde bulunduğumuz durum kendi menfaatlerine dokununca bunun acısını hiçbir suçu ve günahı olmayan hastalarımızdan ve meslektaşlarımızdan çıkarmaya çalışmaktadırlar. 
 
Bu durum başta kanser, böbrek yetmezliği, hipertansiyon, diyabet ve astım gibi kronik hastalıklara sahip vatandaşımızın ilaca ulaşımını engelleyecek pozisyona ulaşmıştır, Yani hastalarımız eczane eczane dolaşmaya başlamıştır. Tebliğ tarihinden günümüze yaklaşık 24 gündür zarar etmek pahasına bu tür hastalarımızın ilaçlarını karşılayan eczacılarımız artık bu hizmeti götüremez duruma gelmiştir. Para kazanmak dursun sermayesini bitirmiştir" ifadelerini kullandı. 
 
"Gelinen bu nokta da yaşanabilecek ilaç krizlerinin sorumlusu üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getiren eczacılarımız olmayacaktır" diye Özelçi, açıklamasını şöyle tamamladı: 
 
"Eczanelere yapmaları gereken ticari ıskontoları yapmayarak, raflarında oluşan ilaç stok zararlarını karşılamayarak eczacı mağduriyetine yol açan, devlete yapması gereken kamu ıskontolarını yapmayarak hastayı fiyat farkı ödemeye iten, hastanın ilaca ulaşımını engelleyen, insan sağlığını hiçe sayıp sadece paranın peşinden koşan ilaç firmalarını şiddetle kınıyor ve onların sahadaki temsilcileri olan ilaç mümessillerini eczanelerimize girmemeye çağırıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız