SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlahi Konseri ve Mısrî Anması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:18
İlahi Konseri ve Mısrî Anması
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından "İlahi Konseri ve Niyazi-î Mısri Anma Programı" düzenlendi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Muzaffer Karakuş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program ilk olarak Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz, Niyazi-î Mısri ile ilgili bilgiler vererek, Malatyalılar belki de yakın zamana kadar Niyazi-î Mısri'den haberdar değillerdi. Ama Malatya'da ki bir  grup gönüldaş insanlar, tasavvuf ehli insanlar, yerel yöneticiler ki, burada ben Selahattin Gürkan başkanımla ve Ahmet Çakır başkanımın yaptığı büyük hizmeti ifade etmeden geçemeyeceğim" diyerek, Niyazi-î Mısri ile ilgili önemli etkinliklerin düzenlenmesine vesile olduklarını söyledi.

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan'da, Niyazi-î Mısri'nin önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Niyazi-î Mısri hazretleri 8 Şubat 1618 Pazartesi günü Malatya’nın soğanlı köyünde doğuyor. Babası Soğanzade Ali Çelebidir ve bir Nakşibendi tarikatına mensuptur" diyerek Niyazi-î Mısri'nin önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise, "Sevgili Peygamberimiz efendimizin bir hadis i şerifleri var. Allah resulünün dua içerikli bir hadisi şeriflerinde 'Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım' buyurur. Peygamberimizin bu hadisi şerifi irfan geleneğimizde 'İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır' şekline bürünmüştür. İslam hem ilim hem de irfan medeniyetir” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'de, birçok kişinin Niyazi-î Mısri'nin hala Malatyalı olduğunu bilmediğini belirterek, “Farklı bir duruşuna hep şahitlik ediyoruz. Belki de Malatyalının ruhunda var olan değerleri, o günlerden bugünlere rahmeti ile birlikte belki de bizlerde bu duruşu sergilemeye çalışıyoruz. Malatyalı Niyazi-î Mısri'nin o duruşu bugün de bir takım haksızlıklar karşısında o dik duruşu ve cesur çıkışıyla haksızlıklara hiçbir zaman için eyvallah demeyen duruşu ile, Malatyalıyı Malatyalı yapan o farklı duruşunun, gerçekten o günlerden bugünlere yansıdığını görmekteyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şef Ferda Çelik yönetiminde Battalgazi Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından bir konser verildi. Koro, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 

Battalgazi Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ardından Muhammed Emin Ayaz tarafından ilahi konseri verildi.

Program, teşekkür plaketi ve hediye takdimi ile son buldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız