SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlahiyat Derneği Kuruldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İlahiyat Derneği kurularak, faaliyetlerine başladı.

Malatya İlahiyat Fakültesi binasını inşa etmek, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda faaliyet göstermek amacıyla bu yıl kurulan Malatya İlahiyat Derneği olağan genel kurulunun ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yapılan genel kurulda Malatya İlahiyat Derneği Başkanlığına Prof. Dr. Cem Zorlu getirilirken, Başkan Yardımcılığına Fatih Ilıcak, Genel Sekreterliğe Cemal Akın, Muhasipliğe Murat Beyazit, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Bahattin Doğan, Muzaffer Erşan ve Şaban Taçyıldız seçildi. Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Affan Aksoğan, Mehmet Doğan, Şefik Şengün seçildi.

Malatya İlahiyat Fakültesi Dekanı da olan Dernek Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, "Malatya İlahiyat Derneği temelde iki amaç için kurulmuştur. İlki şu an binası bulunmayan İlahiyat Fakültesi için bina yapmak; ikincisi İlahiyat Fakültesinin akademik birikimini dernek vasıtasıyla halka ulaştırmak ve böylece Malatya halkının sosyal, kültürel, dini ve bilimsel ihtiyaçlarını karşılamak. İlahiyat Fakültesi'nin binası konusunda derneğin belirli bir hedefi vardır. Dernek, öncelikle sıradan bir fakülte binası yapmayı düşünmemektedir. Temel hedef, klasik Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin ve izlerinin bulunduğu ve modern anlayışın da yansıtılabildiği abidevi bir bina yapmaktır. Bunun için de Türkiye çapında şöhrete sahip, bu alanda en donanımlı ve tecrübeli mimarlarımızdan Muharrem Hilmi Şenalp Bey'e proje çizme işi tevdi edilmiştir. Yapılacak bina Malatya İlahiyat'ın en az 25 yıllık ihtiyacını giderecek tarzda planlanmıştır. Son derece kaliteli, klasik çizgileri barındıran modern bir bina temel hedeftir. Bina; yeterli sayıda derslik, öğretim üyesi odaları, anfiler, 400 kişilik konferans salonu, öğretim üyeleri ile öğrencilerin kaynaştıkları ve değişik konuları serbestçe müzakere edecekleri farklı mekânlar ve başlangıç itibariyle en az 50 bin ciltlik bir kitabı araştırmacıların istifadesine sunan, içerisinde müstakil mütalaa odalarının da bulunduğu bin metrekarelik bir kütüphane, öğrenci ve öğretim üyesi kantinleri, dinlenme odaları ve yönetim ofislerinden oluşacaktır" dedi.

Hayırsever vatandaşların desteklerini beklediklerini belirten Prof. Dr. Cem Zorlu, şunları kaydetti:

"Fiziksel olarak abidevi bir bina hedeflerken aynı zamanda Malatya İlahiyat Fakültesi'ni en kısa zaman içerisinde hem dil eğitimi hem de dini ilimler eğitimi açısından marka bir İlahiyat haline getirmek de temel hedeflerimizdendir. Malatya İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan bir öğrencinin Arapçayı rahatlıkla konuşabilmesi, yazabilmesi, okuyabilmesi ve anlayabilmesi için alt yapı çalışmalarımız devam etmekte ve en kısa zaman içerisinde bu hedefimizi gerçekleştirmeyi ummaktayız. Çok güçlü bir Arapça hazırlık sınıfı alt yapısını temin ettikten sonra, Temel İslami Bilimler Bölümü'ndeki derslerin hocalar tarafından Arapça takririni hedeflemekteyiz. Öğretim üyelerinin de bu dersleri Arapça anlatacakları seviyeye gelebilmeleri için Arap ülkelerine gönderilmeleri planlanmaktadır. Öğrenci böylece Hazırlık sınıfında öğrendiği Arapçasını değişik bilim dallarının da bu dille okutulması sayesinde dil becerisini ve kullanımını geliştirme imkanı bulacaktır. Malatya İlahiyat Derneğinin bir başka amacı da, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel birikimlerini halka aktarmak hususunda aracılık etmesidir. Bu çerçevede, halka yönelik Arapça, Anne-Baba Seminerleri, Karı-Koca Seminerleri, Güzel Konuşma Sanatı gibi kurslar planlanmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız