SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlahiyat Dekanları Malatya’da Toplanacak

0
Güncellendi - 2018-03-14 15:10:27
İlahiyat Dekanları Malatya’da Toplanacak
A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyunda tepkilere neden olan kadınlara yönelik bazı açıklamalar konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat Fakülteleri ortak çalışmalar yapacak.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla 81 il müftüsü Ankara’da bugün toplanıyor. 4 gün sürecek toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığının eksikleri masaya yatırılarak, yeni dönemde Diyanetin nasıl daha aktif olacağı değerlendirilecek.

23 Mart’ta da İlahiyat Fakültesi dekanları Malatya’da bir araya gelecek. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılacak. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir araya gelerek YÖK Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak bir çalıştay düzenlemesi ve işbirliği geliştirmesini isteyecek. İlahiyat Fakültelerindeki kadın akademisyenler de Diyanet İşleri Başkanlığı tarağından düzenlenecek ortak çalıştayda bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bolu 6. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Son günlerde din adına açıklama yapanlara tepkisini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, İlahiyat Fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile, şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı" demişti.

(Ankara - İha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    Diyanet, baştan sona kedini revize etmelidir. Taze bir ruhla canlanmalıdır. Her eylemin her işin denetimi yapılmalıdır. Hocalar, hocalığı bırakmış para pul inşaat derdine düşmüş, bu sebeple de birçok yerde dernekleriyle kavga gürültü halindeler. Diğer yandan bir yılda 15 bin defa Fatiha okuyan bir vatandaş da hala Fatiha’nın anlamını bilemiyorsa, bir vatandaş olarak sorarım ki, diyaneti müftüsü ve hocası ne iş yapar?
    0
    0
    Yanıtla