SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlahiyat Hocası Kimi Kasdetti?

A- A+ PAYLAŞ

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, din konusunda bilgi sahibi olmadan konuşulmaması gerektiğini bildirdi.

Türkiye İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfı (TİMAV) tarafından belediyenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, din konusunda herkesin konuşup yorum yapamayacağına işaret ederek, din konusunda ancak alanında bilgi sahibi olan insanların konuşabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Güler, "Din konusunda iktisatçı, politikacı, işadamı dahil herkes konuşuyor. Hakikaten bazen çok tuhaf, üzücü tablolarla karşılaşıyoruz" dedi. Bilimsel sıfatı olan insanların kendi alanlarıyla ilgili olarak konuşup yorum yapabileceklerini bildiren Güler, "İlahiyatçı denildiği zaman ilahiyat mezunu, hatta belki de din sosyolojisinde doktorası bulunan hatta profesör olanların bile her soruya cevap verdiklerini görüyoruz. Medyada hep birlikte görüyoruz, hadis ilminden haberdar olmadığı halde bu ilim üzerine konuşan, fıkıhtan ve temel İslam ilminden haberdar olmadığı halde sorulan her soruya cevap verme arayışı içinde olan kimseler var. Bu tip kimselerle ilgili olarak bakınız Abdullah İbn-i Mesut hazretleri ne buyuruyor, 'Kendisine sorulan her meseleye cevap veren bir insanın kesinlikle akli dengesi yerinde değildir' diyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, İmam Hatip mezunlarıyla ilgili olarak, "Bu memlekette ahlakın, faziletin, dürüstlüğün vefanın üzerlerinde adeta tecessüm ettiği saygıdeğer insanlardır. Onların bulundukları cemiyetlerde anarşi, terör, hırsızlık, kapkaç, haksızlık, su-istimal gibi olumsuz fiillerini göremezsiniz" diye konuştu.

Toplantıya TİMAV Şube Başkanı Ali Kandemir ve çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız