SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlahiyat'a Yeni Dekan

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:05
İlahiyat'a Yeni Dekan
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na, 7 yıl süreyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Fikret Karaman atandı. Prof. Dr. Karaman, Baskil doğumlu.

Resmi Gazete’de yayımlanan YÖK karırına göre; İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Fikret Karaman atandı.  2015 yılının 12. toplantısını yapmak üzere 27 Ağustos 2015 tarihinde toplanan ve gündemindeki maddeleri görüşerek karara bağlayan Yükseköğretim Genel Kurulu, devlet üniversitelerine 47 dekan ataması yaptı. Yükseköğretim Genel Kurulu, bu kapsamda İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Fikret Karaman’ı atadı.

PROF. DR. KARAMAN 

1954 yılında Elazığ-Baskil ilçesinde doğdu. İlköğrenimini kendi ilçesinde, İmam-Hatip Lisesini ise Malatya ve Kahramanmaraş’ta bitirdi. 1972 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu ve 1976 yılında mezun oldu.

İlk göreve 1976 yılında İstanbul Müftü Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Hekimhan, Safranbolu ve Akçakoca ilçelerinde müftülük yaptı. 1988 yılında Erzincan Müftülüğüne, 1993 yılında ise Elazığ İl Müftülüğüne naklen atandı. Ağustos 2001 – Mart 2002 tarihleri arasında Viyana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevini tedvirle yürüttü. 24.07.2002 tarihinde Paris Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine atandı.

Prof. Dr. Fikret Karaman bu hizmet süresi içerisinde Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde master, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde ise doktorasını tamamlayarak 1994 yılında doktor ünvanını aldı. 1997 yılında doçent oldu.

Prof. Dr. Fikret Karaman, 30.06.2003 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı ve 2010 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Ardından 2011-2013 yılları arasında T.C. Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız