SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlan Başka, Açıklama Başka!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:37:22
İlan Başka, Açıklama Başka!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (MOTAŞ- Motaş Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma İnşaat ve Taahhüt Proje ve Müşavirlik Turizm Telekominikasyon Tic. A.Ş.)'nin Dilek, Topsöğüt ve Şahnahan bölgelerine verilecek ulaşım hizmetiyle ilgili ihalenin, daha önce açıklandığı gibi 10 Ekim'de değil, 7 Ekim Çarşamba günü yapılacağı, Resmi Gazete'de yeralan ilanda belirtildi.

MOTAŞ'ın 14 Eylül günkü basın açıklaması ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'nın, aynı gün, "MOTAŞ'tan yapılan açıklama" ifadesiyle yayına koyduğu haberinde, Büyükşehir statüsünden sonra semte dönüşen 3 eski beldenin ulaşım ihtiyacının 25 otobüsle karşılanması amacıyla, hasılat paylaşımına dayalı rotasyonlu hat kiralama işiyle ilgili ihalenin 10 Ekim günü yapılacağı bilgisi yeralmıştı. 

Resmi Gazete'nin 22 Eylül 2015 günkü sayısında yayınlanan ihale ilanında ise, söz konusu ihalenin 7 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te, Kapalı Teklif Usulü ile MOTAŞ'ın Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Şehir Mezarlığı Caddesi'ndeki salonunda yapılacağı, bir araç için 8 yıllık hat kira muhammen bedelinin toplam 90 bin lira olduğu bilgisine yer verildi.

İHA'nın MOTAŞ açıklamasına dayanılarak verilen "yanlış" ihale tarihiyle ilgili, MOTAŞ'tan aradan geçen 1 haftalık sürede herhangi bir düzeltme yapılmamış olmasıyla birlikte, habere kaynak olan açıklama ile Resmi Gazete'deki "doğru" ihale tarihinin farklılığı kafaları karıştırdı.

KUPÜR FOTO: İHA'nın söz konusu haberi, MOTAŞ'ın 14 Eylül günkü Basın Bülteni ve 22 Eylül 2015 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan ilan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız