SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlanla Kınama

A- A+ PAYLAŞ

Merhum İsmet İnönü'ye "Hitler" benzetmesi, Vatan Gazetesi'nde Malatya Sivil Toplum Örgütleri imzasını taşıyan yarım sayfalık ilanla da kınandı.

İLANLI TEPKİ..
Malatya Sivil Toplum Örgütleri adına Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'ın imzasını taşıyan tepki açıklaması, 5 Mayıs Çarşamba günkü Vatan Gazetesi'nde Türkiye baskısı olarak yarım sayfalık ilanla duyuruldu.

İlan metni şöyle:

"Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önde gelen kahramanhlarından birisi olan, Cumhuriyetimizin kurucuları arasında seçkin bir yere sahip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah ve mesai arkadaşı, Garp cephesi komutanı, 2. Cumhurbaşkanımız, çok partili demokrasiyşe geçiş döneminin mimarı, büyük devlet adamı, merhum İsmet İnönü'nün, hiç hak etmediği şekilde siyasi bir polemiğin konusu haline getirilmesi, yüce Türk Ulusunu ve hemşerileri olan biz Malatyalıları derinden üzmüştür.

Tarihi gerçeklere son derece aykırı bu tip benzetmeleri talihsiz ve yakışıksız bir değerlendirme olarak görüyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Adına
Prof.Dr. Mesut Parlak"

ÜNİVERSİTE SUSARKEN İNÖDER TEPKİ GÖSTERDİ..
Talihsiz benzetmeye karşı, İsmet İnönü'nün adını taşıyan üniversiteden herhangi bir tepki gelmezken, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetimi adına 2. başkan Bilge Türk Bilen, "2 Mayıs 2010 tarihinde, partisinin grup toplantısında, bir muhalefet partisi liderine cevap yöneltirken, ulusal kurtuluş savaşımızın değerli komutanlarından ve cumhuriyetimizin kurucularından ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü için “Hitler” benzetmesinde bulunan Sayın Başbakan ’nın sözleri vatan sevgisiyle dolu ve sağduyu sahibi yurttaşlarımız tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle karşılanmıştır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Üniversitemizin adını aldığı, Cumhuriyet tarihimizin ikinci büyük şahsiyeti Merhum İsmet İnönü’ye yapılan bu benzetmeyi yakışıksız buluyor ve bunun kadirşinas Türk Milletinin vicdanını yaraladığını düşünüyoruz. Sayın Başbakanın bu sözlerini esefle karşıladığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

ANKARA'DAN TEPKİ..
Ankara Malatyalılar Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Özdemir de, İnönü'ye yapılan "Hitler" benzetmesine tepki gösterdi. Özdemir'in "dogansehirdernegi.com" sitesinde yazdığı yazı şöyle:

"Gardaş biz iki cumhurbaşkanı çıkaran bir şehiriz”

-Birinin heykelini hökümetin meydanına diktik.

Diğerine de hemi de müze yaptık.

-Biz hemşerilerine düşkün biriyiz.

-Biz birbirimize tutkun bir hemşeri topluluğuyuz.

-Dünyaya yayılmış 200 e yakın Malatya ile ilgili derneğimiz var.

-Biz geçmişimize saygılıyız

-Kimseye vatanımıza dedemize laf söyletmeyiz.

-Bizi siyaset ilgilendirmez,

Bugün ki çıkarlarımız A partisinden yanadır. Veya bugün A partisi kurulur,yarın yok olur gider.. Yarın A parti başkanı gelir öbür gün halkımız B yi seçer.Bu bizi ilgilendirmez.Ama değişmeyen birşey var

Nüfus cüzdanımızdaki memleket yazısı.

Memleketi;

M A L A T Y A

Plakamız ; 44

Hatta bu plakamız özel olarak verilmiştir.

Dört dörtlük insanların şehri.

Her fırsatta söylemekten ,oynamaktan gurur duyarız.

-Malatya,Malatya bulunmaz eşin.

Yukarıdaki söylemleri her fırsatta duyarsınız.

Malatyalı hemşerisine geçmişte sahip çıkmıştı.

Şimdide sahip çıkmak zorundadır.

Çıkmayacaksanız heykellerini de kaldıralım.

Adlarını ağzımıza almayalım.

Hemşeri dernekleri Başbakan olan Cumhurbaşkanı olan Muzaffer bir kurtuluş savaşı komutanı olan hemşerisine sahip çıkmayacaksa kime sahip çıkacak.

Ne mutlu bize ki ülkemizi düşmandan kurtaran İki meydan savaşında düşmanı yenen bir kahramanın hemşerisiyiz.

Ne mutlu bize ki,

Bozkırın ortasında cumhuriyetle beraber modern bir şehir yaratan bir hemşerimiz oldu.

Bu gün sadece arzanisini satmak için uğraşılar veririlen Sümerbank,Şeker fabrikası,Tekel gibi fabrikalar kuran,Buralarda çalışan 100 binlerce Malatyalının okutup büyüttüğü Malatyalılara sahibiz .

En iyi okulların açılmasına ve eniyi eğitim kadrosunun kurulmasına sebep olan bir hemşerimiz oldu.

Sevr'i paramparça edip,

Lozan'la bugün ki sınırlarımızda,Türk bayrağının dalgalanmasına,
Ezanın susmamasına sebep olan bir hemşerimiz var.

Bizi siyasi çıkarlar ilgilendirmez oy hesabı ilgilendirmez.

Bizi Hemşerilerimiz ilgilendirir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız