SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlave Pompayla Kapasiteyi Artıracağız"

0
Güncellendi - 2018-07-11 04:42:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Ertan Mumcu Yazıhan İlçesi Karasu Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Karasu’da incelemeler yaparak mevcut surum hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Karasu, Yazıhan merkeze 28 kilometre uzaklıkta olan bir yerleşim yerimiz. Toplamda 105 kilometrelik isale hattıyla, başta Yazıhan Merkez olmak üzere 41 yerleşkemize su temini sağladığımız önemli bir kaynak. Karasu Terfi Merkezi 2015 yılındaki sel baskını sonucunda hasar görmüştü. 900 bin TL civarında bir maliyetle MASKİ tarafından daha kaliteli ve güvenli bir şeklide yeniden revize edildi. Sel ve su baskınlarında sıkıntı yaşanmayacak şekilde inşa edilen yeni tesisi ve pompalarıyla ilçemize hizmet vermeye başladı. Karasu Terfi Merkezi’ni yerinde incelediğimizde, çalışan 7 pompayla birlikte yaklaşık saniyede 90-95 litre su veriliyor. Normal şartlarda ilçemize besleyecek kadar su kaynağımız var. Ancak yaz aylarında yoğun su tüketimi olması ve fiziki kayıp kaçaklar olması nedeniyle, sistemden kaynaklı su talepleri oluyor. Su temininde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için inşallah ilave bir pompayla suyun Yazıhan ovasına ve 41 mahallesine bir miktar daha arttırılmasına yönelik çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • çöşnüklü (5 yıl önce)
    bide anlarmış gibi proje incelemeleri yok mu öldürüyor beni...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (5 yıl önce)
    yeter artık sularımızla oynadınız hergün binlerce kişi su yüzünden hasta oluyor ertan mumcu kim nerden geldide maskiye müdür oldu bırakın artık bilen birisi gelsinde rahat edelim yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)ferhat isimli kullanıcı yorumuna
    Bilen geldiği zaman "yabancı" deyip gönderiyorlar. Liyakat ve bu hükûmet birbirine uzak kelimeler. Verilen oylara göre halk da bunu istiyor. Oy veren de vermeyen de bunu yaşayacak.
    0
    0
    Yanıtla