SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlave Tedbirleri Planlayacaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:58
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem milletvekili seçimlerinin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. 

Bakan Öztürk, Adana’da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in de katıldığı ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’nda Adana, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay Valileri, il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları ile bir araya geldi. Burada konuşan Öztürk, toplantıda 25. Dönem milletvekili seçimlerinde alınacak seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşeceklerini söyledi.

Toplantının gerçekleştirilmesindeki amacın, ülkedeki huzur ve güven ortamı içerisinde vatandaşların hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu belirten Öztürk, “Bu toplantıya katılan illerimizde oy kullanacak yaklaşık 6 milyon 828 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasal çerçevesinde siyasal faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmek” dedi.

Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanın, çağdaş demokrasilerin en önemli özelliği olduğuna dikkat çeken Bakan Öztürk, “Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş ve medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimleri, senato seçimlerini, yerel seçimleri, ara seçimleri, referandumlar ve cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüz akıyla çıkılmıştır. Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimler, huzur ve güven ortamında gerçekleşmiş, vatandaşlarımız, basınımız ve sivil toplum örgütleri son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Aynı şekilde valilerimiz, kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuş, seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen büyük bir donanım ve bilgiye sahiplerdir. Önümüzdeki seçim sürecinde de valilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde sahip olunan bu bilgi, donanım ve deneyimlerini bu seçime de yansıtacaklarına olan inancım tamdır” diye konuştu.

Bakan Öztürk, 7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili genel seçimi yapılacağını hatırlatarak, “Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması büyük önem arz etmektedir. Halkımızın hür iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan özgür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bundan sonraki seçimlerde de güvenlik tedbirini alma konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bu amaçla 26-27 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara’da Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın katılımıyla 81 ilin valisi ile seçim güvenliği konularının görüştüğümüz bir toplantı gerçekleştirdik. Geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları dikkate alınarak 25. dönem milletvekili seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge yayınlayıp, 81 il valiliğine gönderdik. Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve yüksek seçim kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlanmış ve ilgili yerlere dağıtımı yapılmıştır. Seçim döneminde güvenlik ile ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezlerinde Seçim Harekat Merkezleri oluşturulmuştur. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek, ayrıca her ilimiz kendi özelliğine ve şartlarına göre ilave tedbirleri planlayarak uygulayacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Öztürk’ün açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız