SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlber Ortaylı Malatya İzlenimlerini Yazdı

A- A+ PAYLAŞ

7. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın konuk yazarlarından olan, ayrıca Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Kudüs' konulu bir konferans veren Tarihçi-Yazar Prof.Dr.İlber Ortaylı, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Malatya izlenimlerini de bir başlıkla aktardı.

Ortaylı, köşe yazısında "Malatya İzlenimleri" ara başlığı altında şunları yazdı:

"1 MAYIS Salı günü Malatya’daki kitap fuarına katıldım. Okuyucularım gençlerdi. Bu bana mutluluk verdi doğrusu. 1966’da ilk gördüğüm Malatya resmi suratlı binaları, öte yandan sempatik geleneksel yapısıyla kendine özgü bir şehirdi. Şimdi daha zengin, daha yüksek yapılarla dolu. Bir şey dikkatimi çekti, hiç değilse geniş bulvarların etrafında zevksiz yapılaşma birçok şehirdekine göre önlenmiş gibi. Bunu 50 yıldaki birkaç gezide de fark etmişimdir. Şehirde kitapçılar çok. Lakin Türkiye doğusunun kaderi ortada. THY uçaklarının saatleri bile Şark Ekspresi havasında. Kudüs haftası dolayısıyla belediyenin tertiplediği bir konferans yaptım. Alışılmış Kudüs günleri gibi değildi. Farklı sesler de dinleniliyordu. İsrail’in kendi muhalefetinden tanıdığım profesör İsrael Shamir ve Gilad Atzmon da oradaydı. Bir akşam yemeğinde Malatya Valisi Ali Kaban ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın misafiri olarak bulunduk. Vali Kaban entelektüel, birikimli valilerimizden. Doğrusu İsrael Shamir ve diğer seminer davetlileriyle alışılmışın çok dışında renkli görüşmeler yaptık. Türkiye’nin batısı da, ortası da, doğusu da çok uzun zamandır değişiyor. Bu değişime intibak edemeyen ise siyasi partiler ve siyasi seçkinler."

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Kitap kurdu (5 yıl önce)
    Kelimeleri doğru yazamayan yorumcular var bence de o köprü'nün oraya yapılmalı hem orada yer de çok fazla şehir biraz da doğu'ya doğru gelişsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (5 yıl önce)
    Kömürhan köprüsünün oralarda hava alanı yapılacak yermi var Allah aşkına bilmeden konuşmayın her kafanestiği yere hava limanı yapılmaz sanki otogar bunun zemin etütünden tutda rüzgar süekilasyonuna ve daha neler neler
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekçi (5 yıl önce)Muhittin isimli kullanıcı yorumuna
    Kale ye girişten komurhana kadar dümdüz oralar ova... 10 tane havalimanı yaparsınız.. ayrıca ayrı ayrı tek tek havalimanı yapılacağına ve uçak az olacağına, 100 km çapta ıkı şehir Yanyana yada yakın olursa tek havalimanı yeterli.. örnek Ordu—Giresun havalımanı... örnek Çukurova havalimanı... örnek Rize—Artvin havalimanı... Malatya—Elazığ olamaz mı? Olur... olmaz dersen gece 3 te Malatya gelirsin yada yer YÖK diyıp Elazığ’a inersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yani diyosunki o guzelim tarim alanlarini ranta acalim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekçi (5 yıl önce)Metehan isimli kullanıcı yorumuna
    Hızmet için bıseyler gerekliyse buna rant denmez... sıvil havalımanı yapın dedık toplu konut degıl.. her ıkı şehir ıcınde bu gerekli.. uçak saatleri ve tarıfeleri uyumsuz.. yılda 1 milyon kışı Elazığ’a ınıyor.. Malatya’da en az o kadar yakın.. o zaman sürekli uçak olacaktır..her ıkı şehire tek lıman yapmak ayrı ayrı havalımanı yapmaktan daha ıyıdır... ekonomık düşünmek ve tasarruf etmek gerekir..olay bu tarım arazin yıne dursun yap tarımını...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Hocamız tamamen haklı özellikle de thy uçak seferleri hakkında... eee bizler boşuna yeni sivil havalimanı istemedik... ama siyasıler duymadı... duymamazlıktan geldiler.. halbuki Malatya — Elazığ uluslarası havalimanı kömürhan tarafına yapılsa her iki şehirde kullanacak, her iki sehirede yakınlığı aynı olacak, üstelik yolcu yoğunluğundan her saat uçak olacaktı.. ama olmadı... askeri limana yeni terminal bınası yapıp oyaladılar yetmedi diyerek birdaha yeni yaparız dediler.. yapın yapın bu kafayla daha çok yıkar yapar sonrada bakarsınız havaya uçak var mı diye?
    0
    0
    Yanıtla
  • yazdıklarınıza katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkürler Mehmet Bey, yerinde tespitlerinizden dolayı...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı hamido (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle haklısın. malatya elazığ arasında kale ilcesine yapılabilir ve muhteşem bir havalimani olurdu. lakin gelde anlat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru bir yorum olmuş.
    0
    0
    Yanıtla