SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Belediye Başkanları Kayıp!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:27
İlçe Belediye Başkanları Kayıp!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı çalışmalarını yaptığı üçüncü oturumla tamamladı. Başkanvekili Hasan Göğüş’ün başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü oturumda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Çakır olmayınca ilçe belediye başkanları da gelmiyor!.

İlçe belediye başkanlarının rağbet etmediği Haziran ayı çalışmalarının geçtiğimiz Cuma günü yapılan 2. oturumuna  5 ilçe belediye başkanı katılırken, Salı günü yapılan 3. ve son oturuma sadece Akçadağ, Arapgir, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Yeşilyurt belediye başkanları geldiler.

İlçe belediye başkanlarının meclise devamsızlığının, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın toplantılara katılmamasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeki maddeler ve kararlar şöyle:

KAYHİB’e üye seçimi 

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği’ne (KAYHİB) Mehmet Karaman, Fetahmet Bay ve Sebahattin Ateş asıl, Mehmet Çınar, Ramazan Özcan ve Aziz Görgeç isimli üyeler ise yedek üyeliğe seçildiler.  

Kardeş Şehir Almatı

Kazakistan’ın Almatı Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararı da oy birliği ile kabul edildi.

Darende’ye mezbaha

Darende ilçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından mezbaha yapılması kararı da oybirliği ile kabul edildi.

Başkana ‘Kral Yetkisi’ yenilendi

Kamuoyunda “Kral Yetkisi” olarak tanımlanan ve başta İller Bankası olmak üzere ulusal ve uluslararası, banka ve finansal kuruluşlardan borçlanma, kredi alma, araç satın alma, kiralama, ipotek için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Yeşiltepe’ye semt pazarı

Semt Pazarı yapılması koşuluyla Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan 7.455 metrekarelik 3338 ada  1 nolu parselin Yeşilyurt Belediyesi’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. 

Konut alanından konut + ticaret alanına

Mülkiyeti Belediyeye ait ve imar planında konut alanı olan Yakınca Mahallesi 398 ada 1 nolu parsele ticaret+konut fonksiyonu verilmesi kararı da oybirliği ile kabul edildi. 

7 kattan 12 kata

Mevcut imar planında 7 katlı olan Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi 3929 ada 1 nolu parselin yoğunluk sabit kalma koşulu ile 12 kata çıkarılması kararı oy çokluğu ile kabul edildi. 

İmar hattı düzenleme

Mevcut imar planında akaryakıt+LPG tesis alanı olan İnönü Mahallesi 724 ada 2 nolu parselin imar hattı düzenleme kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Yerleşik alanların tespiti 

Plansız alanda olan Topraktepe ve Kırkpınar Mahalleleri yerleşik alan ve civarının tespiti kararı oy birliği ile kabul edildi. 

Tahtalı Minare, plana uygun hale getirildi

B.Mustafapaşa Mahallesinde bulunan ve koruma kapsamında bulunan Tahtalı Minare Hamamı ve çevresinin, Koruma Kurulu’nun talebi üzerine imar planına uygun hale getirilmesi kararı oybirliği ile kabul edildi. 

Konut alanı, ticari alana dönüştürüldü

Mevcut imar planında konut alanında bulunan Şifa Mahallesi 1943 ada 56 nolu parselin ticari alana dönüştürülmesi talebi oyçokluğu ile kabul edildi. 

Otopark yapılması ve emsal (1.20) değişmemesi koşuluyla Koyunoğlu Mahallesi 2321 ada 22 nolu parsel ile 2332 ada 17 nolu parselde (KAKS ve TAKS)’ın kaldırılması talebi oyçokluğu ile kabul edildi. 

Gündemdeki maddelerin karara bağlanması ve Temmuz ayı toplantısının 8 Temmuz Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Haziran ayı çalışmaları sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız