SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Garajı da Karakavak'a

A- A+ PAYLAŞ

Kent içi araç ve yaya trafiğini rahatlatma amacı ile yerinin değiştirilmesi düşünülen Sıtmapınarı’ndaki İlçe ve Köy garajına yeni yer bulundu.

Karakavak semtinde bulunan Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali (MAŞTİ) arkasındaki 40 dönümlük alanı kamulaştıran Malatya Belediyesi, 30 dönümlük alanı İlçe ve Köy garajı yapımı için ayırdı.

Malatya Belediyesi’nin talebi üzerine Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası’nın(ŞPO) katılımları ile başlayan ve yaklaşık 2 ay süren yeni İlçe ve Köy Terminalinin yerinin belirlenmesi ve projelendirilmesi süreci MAŞTİ arkasında yer alan 30 dönümlük alanın bu projeye ayrılması ile sona erdi.

Konu ile ilgili olarak Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri; “Mevcut İlçe ve Köy garajı kentin gelişmesiyle birlikte merkezi bir yerde kaldı. Bu durumda araç ve yaya trafiği açısından önemli sıkıntılar doğuruyordu. Bu sıkıntıları aşmak için başlattığımız süreç sonunda MAŞTİ arkasında yer alan 30 dönümlük alanın yeni ilçe ve köy garajına ayrılması yönünde teknik elemanlardan da ortak bir düşünce çıktı. Belediye olarak bu alanda yaptırılacak terminal için ek olarak Demiryolu güzergâhına paralel tali yollar açacağız. Böylece, Köy terminaline ulaşım, araç trafiğinin yoğun olduğu Ankara Asfaltına hiç girmeden yapılabilecek” dediler.

Karakavak'taki MAŞTİ Terminali'nin yapılmasından sonra Sıtmapınarı'ndaki Şehirlerarası Otogar buraya taşınmış, eski otogar ise İlçe ve Köy Garajı olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Mevcut Hal binasının yanındaki Doğu Garajı’nın durumu ile ilgili sorulara da Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri “ Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sanırız Doğu garajının da yeri değiştirilecek. Yer bulundu kamulaştırma için süreç devam ediyor. Bu işlemler bittikten sonra kamuoyuna duyuracağız” yanıtını verdiler.

Yeni köy garajı projesinin yapımında aktif rol alan Mimarlar Odası yetkilileri de “ Yer seçimi isabetli. Mimarlarımızın yaptığı proje de gerek estetik gerekse de fonksiyonel yönden çok olumlu.” diye görüşlerini belirttiler.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız