SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Örgütü Görevden Alındı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:16
İlçe Örgütü Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi, Doğanşehir İlçe Örgütü, görevden alındı. Doğanşehir İlçe teşkilatının görevden alındığına ilişkin bir süredir medyaya yansıyan haberleri CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın önceki gün yalanlamasına karşın, bugün gönderilen bir faksla ilçe teşkilatının görevden alındığı Doğanşehir ilçe teşkilatına tebliğ edildi.
 
CHP İl Yönetimi tarafından Doğanşehir İlçe teşkilatına gönderilen faksta, ‘İl Yönetiminin, 21 Ocak tarihinde ilçeye yapacağı ziyareti reddettiklerini, delege seçimleri için 2011-17 sayılı genelgeye aykırı davrandıkları, üst yönetimin öneri ve talimatlarını dikkate almadıkları ve partinin siyasal ilkeleri ile çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tavır içerisine girdikleri’ gerekçesiyle görevden alındıkları bilgisi yer aldı.
 
Geçtiğimiz haftalarda istifa edip, Hüseyin Baştürk’ü il başkanlığından düşürdükten sonra yeniden atanan yönetimin içinde yer alan bazı isimlerin, delege hesabı nedeniyle görevden almalarda etkili oldukları belirtiliyor.
 
Görevden alınmaya ilişkin ilçe yönetimi adına açıklama yapan CHP Doğanşehir İlçe Başkan Vekili İbrahim Özhan, il yönetiminin, önümüzdeki günlerde başlayacak olan delege seçiminde istedikleri isimleri yazmak için kendilerini görevden aldıklarını söyledi.
 
Özhan, Hüseyin Baştürk’ün başkanlığındaki il yönetiminde yer alan isimlerin önce istifa edip yeniden yönetime girme nedenlerinin de delege hesabından kaynaklandığını ifade etti. 
 
Doğanşehir İlçe örgütünün çalışmadığı ve partinin siyasal ilkelerine aykırı davrandığı için görevden alındığı şeklindeki gerekçenin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Özhan, şunları anlattı:
 
‘Birkaç gün önce il yönetim kurulu üyeleri buraya geldi. O toplantıda, ‘Kale ilçesinde 120 oyumuz var. Bu nedenle oyumuzun az olduğu bu ve bunun gibi ilçeleri çok da dikkate almıyoruz. Malatya’nın Sıtmapınarı Mahallesi’nde bir tek üyemiz var. Bu gibi üyemizin ve oyumuzun az olduğu yerleri fazla önemsemiyoruz’ dediler. Biz de ‘Kale’de oyunuz olmadığı halde, Malatya merkezdeki bazı mahallelerde üyeniz olmadığı halde neden oralarda çalışmıyorsunuz da her seferinde oyunu arttıran, belediye seçimlerini kazanan, meclis üyesi çıkaran bir ilçeyi görevden alma girişimindesiniz?’ diye tepki gösterdik. O toplantıda bize ‘Delege seçimi için komisyon kuracağız ve bu komisyonu biz yöneteceğiz’ dediler. Buna şiddetle karşı çıktık. Tek neden, kendi istedikleri delegeleri masa başında yazmak. Bu nedenle görevden alındık.’
 
Öte yandan basın mensuplarının bu yöndeki sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir İlçe Örgütü’nün görevden alındığı haberlerini yalanlamış, istişarelerin sürdüğünü söylemişti. Ancak Enver Kiraz’ın bu açıklamasının üzerinden 24 saat bile geçmeden, Doğanşehir İlçe Örgütü görevden alındı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız