SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Şire Pazarında Hasat Sonu Hareketliliği

0
Güncellendi - 2020-08-16 05:14:27
İlçe Şire Pazarında Hasat Sonu Hareketliliği
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesindeki şire pazarında kayısı hasadının ardından hareketlilik yaşanıyor.

Darende şire pazarında, islimli kayısı, gün kurusu, hoşaflık kayısı çeşitleri, kayısı çekirdeği, pekmez ve dut kurusunu bulmak mümkün.

Fiyatların geçen yıla oranla yükseldiği pazarda, kışlık hazırlık için alışveriş yapmak isteyen aileler, ilk olarak burayı tercih ediyor.

AA muhabirine üreticiler için kazançlı bir yıl yaşandığını aktaran çiftçi Ahmet Akbaş, rekolte azlığından dolayı ürünlerin "para ettiği" güzel bir sezon yaşandığını söyledi.

Alıcının ilgisinin güzel olduğuna kaydeden Akbaş, "Şu an ülkemizin birçok iline kuru kayısı gönderiyoruz. Fiyat, çeşit ve kaliteye göre 35 liraya kadar çıkabiliyor. Emeğimizin karşılığını aldığımız güzel bir yıldı." dedi.

Akbaş, yaş kayısının 8 ile 10 liradan aşağı düşmediğini belirterek, "Talep her geçen gün artıyor. Bayram öncesi ve yazlıkçıların geldiği dönemde satış artıyor. Şuan biz daha çok il dışına gönderiyoruz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız