SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlçe Turizmine Kazandırılacak"

A- A+ PAYLAŞ
 
Battalgazi ilçesinin Karahan Mahallesi'nde bulunan Kırkkardeşler Mezarlığı'nda arkeolojik çalışmalar başlatıldı. 
 
Çankırı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halit Çal'ın kazı başkanlığını yaptığı çalışmalara,  Gazi Üniversitesi'nden Yrd Doç. Dr. Filiz Canyurt, Fırat Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İsmail Aytaç, KUDEP görevlisi Sanat Tarihçileri Kadir Atıcı,  Alev Oktay katılıyor. Kazı çalışmalarına Gazi Üniversitesi'nden dört öğrencide katılıyor. 
 
Şehit düşen kırk silah arkadaşına ait oldugu bilinen “Kırkkardeşler Şehitliği”nde yapılan kazı çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "İlçemizdeki tüm tarihi eserler birer birer onarım gördü, ancak toprak altında daha nice tarihi eserler mevcut, bunlardan biri “Kırkkardeşler Şehitliği” Selçuklu ve Osmanlı dönemi yapı taşlarıyla donatılmış, desenli, bitkisel motifli mezar taşlarıyla muhteşem bir eser. Burada rivayete göre Battalgazi’nin kırk silah arkadaşı şehit düşmüş. İnanç turiziminde oldukça ziyaretcisi olan ve adaklar adanan bir yer. Alanı takriben 100 metrekare olan bu alanda Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çeşitli mezar taşlarına rastlanmaktadır. uzun yıllar el atılmamış haldeydi. Arkeoloji ekibimiz mezar taşlarındaki yazı örneklerini inceleyerek projelendirecek, önce temizlik aşamasından geçtikten sonra, mezar seviyesine kadar inceleme kazısı devam edecek projelendirilerek tamamlanacak ve mezarlar yeni baştan yerli yerine konulacaktır. "dedi. 
 
Belediye Başkanı Gürkan. “Geçmişini bilmeyen geleceğine sahip olamaz” ilkesiyle hareket ederek, söz konusu yerin diğer eserler gibi ayağa kaldırarak ilçe turizmine kazandırılacaktır." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız