SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Yerine Merkeze..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 200 yataklı orta öğretim yurdu yapılması kararlaştırıldı.

İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı ikinci toplantısı İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında yapıldı. Gündem gereği, 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapılması konusu ele alınarak yaptırılması kararlaştırıldı. Bunun için, Orduzu Pınarbaşı'nda Malatya Belediyesi'ne ait 11 dönüm yerin, Vilayetler Hizmet Birliği'ne kiralanması konusu ele alındı. İl Genel Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, İl Özel İdaresi'nden her yıl Vilayetler Hizmet Birliği'ne para kesildiğini hatırlatarak, "Bu paralardan yıllardır, Büyükşehirlere kaplıca, otel gibi sosyal tesisler yapılmış. Bu paralardan biraz da Doğu ve Güneydoğu illerinin yararlandırılmasını talep ettik ve 1 milyon YTL, yurt yapılması için Malatya Vilayetler Hizmet Birliği'ne tahsis edildi. Tahsise edilen bu para ile Pınarbaşı'nda 200 yataklı orta öğretim yurdu yapılması planlanıyor" dedi.

Sözü edilen 1 milyon YTL'nin Kuluncak'ta yurt yapılması için önceden tahsis edildiğini, ancak ilçelerden Malatya merkezde Anadolu ve Fen Liselerini kazananların barınmada sıkıntılar olması nedeniyle bu paranın buraya kaydırıldığını söyleyen Abdurrahman Atay, "Kuluncak'a da yurt yapılması için 2009 yılı Milli Eğitim Müdürlüğü programına alacağız" ifadelerini kullandı.

Hekimhan ve Kuluncak'ın bazı meclis üyeleri ise, ilçelerinde yurt yapılması için ayrılan 1 milyon YTL ödeneğin Malatya merkeze aktarılmasına tepki gösterdiler.

Bu arada, İl Genel Meclisi'nin toplantısında, Darende İlçesi Hacıderviş Mahallesi'ndeki eski Cumhuriyet İlköğretiem Okulu binasının Tarihi Kültür Milli Eğitim Müzesi yapılması için İl Özel İdaresi'ne ait 3 bin 458 metrekarelik yerin ilçe belediyesine 25 yıllığına verilmesi teklifi kabul edildi.

Diğer yandan, toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılacak asfaltlarda, birinci kat için kilometreye 42 bin YTL, ikinci kat için de kilometreye 19 bin YTL alınması kararlaştırıldı. Bu nedenle, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Belde Belediyesi tarafından 45 bin YTL verilerek, 2 bin 800 metre asfalt yapılması talebi de meclis üyelerince kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız