SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçede 'Anormal Tayin' Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın atama kararnamesiyle Darende Kaymakamlığı'ndan Van vali yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Murat Uzunparmak'ın tayininin durdurulması için ilçede imza kampanyası başlatıldı.

İlçeye atanması 1 yılı doldurmayan Kaymakam Murat Uzunparmak'ın Van vali yardımcılığına tayininin çıkması ilçede tepkiyle karşılandı. Parti başkanları ve birçok belde belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu imza kampanyası düzenledi. İlçedeki Cumhuriyet alanında başlatılan kampanyada yüzlerce Darendeli imza atmak için sıraya girdi. Tepkilerini dile getiren CHP Darende İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, "Gördüğü yanlışların üzerine giden, kendisini yetiştirip bugünlere getiren devletine ve milletine karşı sorumluluğunu bilen, duruşu ile devlet adamı olan kaymakamımız Murat Uzunparmak'ın ilçeden gitmesine engel olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hafta sonuna kadar devam edecek olan kampanyanın ilk gününde yüzlerce vatandaş imza atarken BBP ilçe Başkanı Ali Gök yaptığı açıklamada, "Kaymakam beyin zamansız atamasına karşı olduğumuz için AKP dışında tüm parti başkanları, belde belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile buradayız" ifadelerini kullandı.

İmza kampanyasına Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılıç, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel, CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, MHP İlçe Başkanı İbrahim Ateş, DSP İlçe Başkanı Mevlüt Büyüktepe, BBP İlçe Başkanı Ali Gök, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Şöförler Odası Başkanı Kasım Gücük ve çok sayıda muhtar katıldı.

Kaymakam Uzunparmak'ın, "devletin memuru bilincine sahip olduğu, bu nedenle geçmişteki alışkanlıklarıyla ilçeyi yönetmek isteyen bazı grupların kendisinden hazzetmediği, siyaseten etkili olan bu grupların baskısıyla tayininin çıkarıldığı" iddiaları seslendiriliyor.

KAYMAKAMIN ÖZ GEÇMİŞİ..
05.09.1979 Tarihinde Elazığ'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Palu ilçesinde tamamladıktan sonra 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 2001 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Ankara Barosunda avukatlık stajına başladı. Bu stajı başarı ile bitirerek avukatlık ruhsatı almaya hak kazandı. 2002 yılının Ekim ayında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2003 yılının şubat ayında Samsun Kaymakam Adayı olarak atandı.

Afyon ili Sinanpaşa ve Dazkırı ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptıktan sonra İngiltere'de bir yıl boyunca dil eğitimi aldı. Nisan 2006-Ekim 2007 tarihleri arasında görev yaptığı Eskişehir’in Beylikova , Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kaymakamı iken 27 Temmuz 2009 tarihli kaymakamlar kararnamesi ile Darende Kaymakamlığı görevine, 31 Temmuz 2010 tarihli kararname ile de Van Vali Yardımcılığı görevine atandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız