SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçede İletişim Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:31
İlçede İletişim Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ
 
Darende'de, 2011 yılında 9 milyon 718 bin liralık vergi tahsilatının yapıldığı bildirildi. 
     
Kaymakamlığın organizesi ile başlatılan Kurumlararası İletişim Toplantısı, Mal Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Öğretmenevi'nde yapıldı. 
     
Kurumu hakkında bilgi veren Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz, ilçeye kayıtlı motorlu taşıt sayısının 5 bini geçtiğini belirterek, ''Darende'de DN, DZ, EY, HC ve HL harf gruplu plaka taşıyan araç sayısı 5 bini geçti. HN kodlu yeni harf gruplu plakalar verilmeye başlandı'' dedi. 
     
2011 yılında ilçedeki vergi mükelleflerinden toplam tahakkuk eden vergi miktarının 14 milyon 102 bin 410 lira olduğunu ve bunun 9 milyon 718 bin 436 lirasının tahsil edildiğini belirten Öz, tahsilat oranını ise yüzde 69 olduğunu dile getirdi. 
     
İlçede toplam 905 vergi mükellefi olduğunu belirten Öz, bunlardan 356'sının gerçek usul, 475'inin basit usul, 8'inin anonim şirket, 42'sinin limited şirket, 13'ünün kooperatif ve 11'inin de diğerleri kategorisinde yer aldığını belirtti. 
     
Darende genelinde hazineye ait toplam taşınmaz sayısının 7 bin 990 olduğunu söyleyen Ayşegül Öz, Malatya'nın ilçeleri arasında en büyük paya sahip olunduğunu vurguladı. 
     
Yapılan bilgilendirmenin ardından Ayşegül Akay Öz'e teşekkür eden Kaymakam Mehmet Aktaş da bu toplantıların amacının, kurumlar arasındaki iletişim ve koordinasyonun daha güçlü hale getirilmesi olduğunu söyledi. 
     
Aktaş, ''Kim ne yapıyor, sorumluluğu ne, herkes bilsin istiyoruz. Maksadımız ilçemiz ve insanlar için daha güzel, daha müreffeh bir yaşam standardı hizmetleri sunmaktır'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız