SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçede Sadece Tabela Var!

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi'nin Battalgazi’deki Tacan yerleşkesinde eğitim ve öğretim veren Akçadağ MYO’nun Akçadağ ilçesinde sadece tabelasının bulunması ilçe sakinlerinin tepkisine yolaçıyor.
 
İnönü Üniversitesi, Battalgazi Tacan yerleşkesi kampüsünde bulunan Akçadağ Meslek Yüksek Okulu binasının Akçadağ YİBO karşısında İl Özel İdaresine ait 37 dönüm tahsis edilen arazi içerisine yapımının tamamlanarak, okulun taşınacağının yetkililer tarafından iki yılı aşkın süredir dile getirilmesine rağmen, hiçbir çalışmanın yapılmaması tepki çekiyor. Şu anda okul binasının yapılacağı alanda sadece tabela yer alırken, bu durum ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından eleştiri konusu oldu. 299 öğrencinin ise endişeli bekleyişleri sürüyor. Yetkililerin “Proje çizimi yapıldı, MYO’yu yapacağız, protokol imzalandı,6 ay içinde bitirilecek” ifadelerine karşılık, uzun bir süredir ilçede sadece okul binasının tabelasının olması kafaları karıştırdı.
 
İlçe sakinleri, "Burası ne olacak? Neden yapılmıyor?" diye soruyor. İlçe sakinlerinden Oğuzhan Karaca ise; artık meslek yüksek okulunun geleceğine inanmıyorum. Oturduğum lojmanın yakınında yapılacak diye kaç yıldır ümitle bekledik. Sonuç ise fiyasko. Artık bu tabelayı da buradan kaldırsalar iyi olur. En azından umut bağlamayız. Yapılmayacak der geçeriz’’ şeklinde konuştu.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Murat Arısal ve Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar’ın, çeşitli tarihlerde konuyla ilgili yaptıkları açıklamalar ise şöyle:
 
REKTÖR ÇELİK: ÜNİVERSİTE ADINA SEVİNDİRİCİ
Konu ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik 7 Temmuz 2010 tarihinde yaptığı açıklamada, binanın yapımı için İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen protokolde, protokolü imzalayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, yapılan yatırımın çok anlamlı ve üniversite adına da sevindirici olduğunu kaydetti. Akçadağ'da bir meslek yüksekokulu olmasının her zaman arzu edildiğini belirten Çelik, iş adamı Orhan Kaya'ya teşekkür etti ve 2 Aralık 2008 tarihinde ise Akçadağ'a ne yapılması gerekiyorsa üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi. Meslek yüksek okulunun Akçadağ'a taşınmasının istendiğini belirten Çelik şunları söyledi:
 
"Ben ilkokulumu Akçadağ'da bitirdim. Onun için Akçadağlılara kendimi yakın hissediyorum. Akçadağ insanının dokusunu biliyorum. Akçadağ'a ne yapılması gerekiyorsa, üzerimize düşeni yapacağız” diyerek yapılan yatırımın çok anlamlı ve üniversite adına da sevindirici olduğunu kaydetti.
 
DAİRE BAŞKANI ARISAL:  MYO YAPILACAK
İnönü Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Murat Arısal 4 Ocak 2011 tarihinde verdiği bilgide, Darende ve Hekimhan ilçesinde Meslek Yüksek Okulu inşaatlarının devam ettiğini, Doğanşehir, Akçadağ ve Kale ilçelerine de Meslek Yüksek Okulu yapılacağını söylemiş, "İlçedeki işadamlarının işbirliği ile yaptırılacak inşaatlar tamamlanırsa ilçeler meslek yüksek okuluna kavuşmuş olacak" demişti.
 
BAŞKAN KOŞAR: PROTOKOLÜ İMZALADIK
Akçadağ Belediye başkanlığına ikinci kez seçilen İbrahim Koşar, 27 Ağustos 2010 tarihinde yaptığı açıklamada “İnönü Üniversitesi kampüsünde eğitim veren yüksekokulu Akçadağ'da görmek istiyoruz. Çok büyük katkısı olacaktır. Akçadağlı işadamı Orhan Kaya ile İstanbul'da karşılaştığımızda böyle bir öneriyi sunduk. Memnuniyetle kabul ettiler. Yüksekokulun tamamının, yurdunun, spor kompleksinin, hatta yüzme havuzunun dahi yapımını üstlendiler. Adeta bir kampüs gibi. Protokolü, işadamımız, belediye ve üniversite rektörü tarafından imzalandı. Şu anda proje aşamasında, projesi çiziliyor. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. 6 bölümlü olarak faaliyet gösterecek. Protokolü imzaladık. İşadamı, rektörlük ve belediye olarak. Hemen başlarsa, 8 ayda biteceğini ifade ettiler” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız