SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçede Sivil Savunma Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Kaymakamlığı ve Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından organize edilen, halkı tabii afetlere karşı bilinçlendirme semineri ilçe öğretmenevinde başladı.

3 gün sürecek olan seminer, sabah muhtarlara öğleden sonra ise kamu çalışanlarına verildi. Seminerde, Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü'nden Arama Kurtarma Teknisyeni Mustafa Türker sunumunu yaptı. Türker afet durumunda ilk kurtarmanın önemini anlatırken ilk 24 saat içindeki kurtarılan vatandaşların yaşama şansının yüzde 80 olduğunu bunun için de bilinçli kurtarmanın hayati önem taşıdığını daha sonra bu oranların gittikçe düşeceğini kaydetti. Kurtarma yaparken mutlaka eldiven, maske, kask, v.s gibi önemli ama son derece ucuz olan malzemeleri bulundurmanın gerekliliğinden bahseden Türker, "Binaların hasar sınırlandırılması ise az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı olarak sınıflandırabiliriz. Az hasarlı olan binalarda oturulabilinir ancak orta ve ağır hasarlı binalarda ise yanına bile yaklaşmayacağız" dedi.

Yangınlarla ilgili önemli açıklamalarda yapan Türker, yangında kurtulma ve kurtarma konularında önemli ipuçları verdi.Yangın tüplerinin faydalarını da slaytlarla anlatan Türker, bir yangın tüpünün 2 yıl ömrü olduğunu iki yılı geçen tüplerin bir faydası olmayacağını da kaydederek, mutlaka tüplerin kontrol edilmesi gerektiğini ve zamanı dolan veya her hangi bir sebepten boşalan tüplerin doldurulması hayati önem taşıdığını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız