SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlçeler Ocak Sonunu Bulabilir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya’da yaptığı açıklamada ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin Ocak ayının sonunu bulabileceğini belirterek, "Adayların belirlenmesi Ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Daha önce de olabilir, daha sonra da olabilir. Ocak aynını geçeceğini düşünmüyorum" dedi.

AKP Antalya İl Başkanlığı tarafından "Aday Adayı Değerlendirme Toplantısı", ilçe başkanları, belediye başkanları ve aday adaylarının katılımıyla Su Otel’de gerçekleştirildi. 

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Türkiye’de her seçimden önce "Bu seçim Türk demokrasisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli en değerli seçimidir" sözlerinin söylendiğini hatırlattı. O her seçimden önce söylenen söylemlerin dışında çok önemli bir seçimi idrak edeceklerini vurgulayan Türel, "Bugün içerisinde bulunan gelişmelere bakıldığı zaman farkedeceksiniz. Aslında bir yerel seçim hiçbir zaman genel seçimden daha önemli değildir. Bu yerel seçin Türkiye’de ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı seçiminden 2 ay önce olunca, 2015 Genel Seçimlerinden 1 sene önce olunca, zamanlaması açısından bir anda sonrasından gelen bir seçimden önemli hale geliyor. Nedeni gayet açık. Sonrasında gelen iki seçimin, adeta yerel seçimler anahtarı konumunda olacak. Bu seçimde tökezleyen bir partinin çok fazla toparlanabilme vakti olmayacak. Ama bu seçimlerde yelkenlerini dolduran partinin ondan sonraki seçimlerde işinin daha kolay olacağı ortadır" şeklinde konuştu.

"ADAYLAR OCAK AYI SONUNA KADAR BELİRLENECEK"

İki yerel seçim, 1 milletvekilliği ve şimdiki yerel seçimler öncesi 4 kez aday adaylığı süreci yaşadığını kaydeden Türel, "Bunun ne kadar zor olduğunu bilirim. Hep şunu söylerdim. ‘Ah bir aday olsam. 2004 ah bir aday olsam’ derdim. Aday adayıyken takdir belirli kriterlere göre genel merkez, aday olduğunuz zaman sizin de gayret ortaya koymaya başlıyorsunuz. Ama biraz daha sabır. Malum gelişmeler üst kurul çalışmalarında program değişikliklerine neden oluyor. Başbakanımız inanılmaz bir tempoyla ülkeye çomak sokmak isteyenlerle mücadele ediyorken, Genel Başkanlık görevini aday tespiti gibi bir takım sorumluluklarını da yerine getirmesi gerekiyor. Adayların belirlenmesi Ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Daha önce de olabilir, daha sonra da olabilir. Ocak aynını geçeceğini düşünmüyorum. Net bir şey söyleyemiyoruz. Bu ortam içinde bir program yapabilme şansınız zor oluyor. Bu belki de bizim için hayırlıdır. Şimdi her ilçede 5 adayın hepsi birden çalışıyor. Ben inanıyorum ki kendisi için değil partisi için çalışıyor. Allah’ın izniyle başarı bizim olacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız