SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçeler ve Vergiler!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı, ilçelerde vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarını açıkladı. İlde en fazla vergi tahakkuku ve tahsili yapılan ilçe Yeşilyurt olurken, en az vergi ise Doğanyol ve Kale ilçesinde toplanıyor.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, Malatya'da 2006 yılı içerisinde Akçadağ Mal Müdürlüğü 6 milyon 392 bin YTL tutarında vergi tahakkuku sağlarken 4 milyon 281 bin YTL'yi tahsil etti.
Arapgir Mal Müdürlüğü 2 milyon 581 bin YTL tutarındaki tahakkuktan 2 milyon 20 bin YTL'yi, Arguvan Mal Müdürlüğü 1 milyon 265 bin YTL tahakkuktan 1 milyon 83 bin YTL'yi, Darende Mal Müdürlüğü 5 milyon 332 bin YTL tahakkuktan 3 milyon 455 bin YTL'yi, Doğanşehir Mal Müdürlüğü 4 milyon 439 bin YTL tahakkuktan 4 milyon 56 bin YTL'yi, Hekimhan Mal Müdürlüğü 3 milyon 704 bin YTL tahakkuktan 2 milyon 742 bin YTL'yi, Pütürge Mal Müdürlüğü 1 milyon 446 bin YTL tahakkuktan 1 milyon 122 bin YTL'yi, Yeşilyurt Mal Müdürlüğü 8 milyon YTL tahakkuktan 5 milyon 706 bin YTL'yi, Battalgazi Mal Müdürlüğü 3 milyon 400 bin YTL tahakkuktan 2 milyon 954 bin YTL'yi, Doğanyol Mal Müdürlüğü 376 bin YTL tahakkuktan 256 bin YTL'yi, Kale Mal Müdürlüğü 1 milyon 66 bin YTL tahakkuktan 526 bin YTL'yi, Kuluncak Mal Müdürlüğü 1 milyon 3 bin YTL tahakkuktan 665 bin YTL ve Yazıhan Mal Müdürlüğü 977 bin YTL tahakkuktan 828 bin YTL'yi tahsil edebildi.

İlçeler arasında 3 ilçede bir önceki yıla göre daha az vergi tahsil edildiği belirtildi. Hekimhan'da yüzde 7, Doğanyol'da yüzde 9 ve Kale'de ise yüzde 53 oranında bir önceki yıla göre daha az vergi tahsil edildiği kaydedildi.

Vergi tahakkuk oranlarında da Arguvan'da yüzde 5, Hekimhan'da yüzde 7 ve Kale İlçesi'nde ise yüzde 37 oranında bir önceki yıla göre azalma olduğu belirtildi.
Malatya'da ilçeler arasında en fazla vergi tahakkuk ve tahsil oranının Yeşilyurt İlçesi'nde yapıldığı belirtilirken, 2. sırayı Akçadağ, 3. sırayı Darende, ve 3. sırayı ise Doğanşehir alıyor.

Bir önceki yıla göre, vergi tahakkuk ve tahsilat oranında Kuluncak'ta yüzde 56, Battalgazi'de yüzde 34 oranında artış sağlandı.

En az vergi veren ilçeler arasında Doğanyol ilk sırada yer alırken onu Kale, Kuluncak ve Yazıhan ilçeleri izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız