SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlçelerarasında Ayrım Var' Tartışması!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nde ilçeler arasında ayrımcılık yapıldığı iddiası nedeniyle tartışmalar yaşandı.

Malatya İl Genel Meclisi, ekim ayı çalışmalarını Özel İdare Salonu'nda yaptığı toplantıyla tamamladı. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2007 yılı yatırım programı konuşuldu. Yatırım programının 15 Ekim 2006 tarihinde hazır olacağı bildirildi. Meclis üyeleri, hazır olacak olan yatırım programını oy çokluğuyla kabul etti.

Yatırım programıyla ilgili konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, "Çok yoğun ve faal bir dönem geçiyoruz. Bir yandan köy yatırımları, bir yandan Özel İdare'nin projelerinin büyük bir ağırlığı var. Fakat, bu yıl içerisinde, yapılan çalışmalar içerisinde kendi yetersizliklerimizi ve eksikliklerimizi görmeye çalıştık. Çünkü önümüzdeki yıl çok yoğun bir çalışma olacak" dedi.

Önümüzdeki yıl uzak ilçelere en iyi şekilde yol yapım hizmetinin götürülmesi için konkasör alınması gerektiğini belirten Kazgan, KÖYDES projesi kapsamında yol ağının sürekli genişlemesi nedeniyle asfalt ekibini güçlenmesinin şart olduğunu kaydetti.

Kazgan, sondaj çalışmaları için jeofizik ölçüm cihazının alındığını ve parasının ödendiğini belirterek, jeofizik cihazıyla yapılacak ölçümlerden sonra sondaj çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.

İLÇELERARASI AYRIM İDDİASI..
Bazı meclis üyelerinin yatırım programlarının uygulanmasında ilçeler arasında bölgecilik yapıldığı şeklindeki iddialarına İl Genel Meclis başkanı Bekir Çelik ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan tepki gösterdi.

Kazgan, "Hiçbir şekilde bölgeciliğin içerisinde değiliz. Benim için Malatya'nın her tarafı aynıdır. Eğer bölgecilik program üzerinde yapılmışsa bunu kendi aranızda değerlendirin. 2006 yılı itibariyle her ilçeye ekipler gönderdiniz, bu ekiplerin sevk ve idaresini kaymakamlara verdiniz. Doğrusu ilçelerde çalışan kepçenin greyderin ve yolların sorumluluğu sizlerin üzerinde. Bunları yönlendiren sizlersiniz" dedi.

Kazgan, siyasi konuşmalaraysa tepki göstererek, yerinde olmayan siyasi konuşmaların yapıldığını vurguladı. Meclis üyeleri bir süre kendi aralarında tartıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız