SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde Anma Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:32
İlçelerde Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıldönümünde Malatya'nın ilçelerinde de düzenlenen törenlerle anıldı.

ARGUVAN'DA..

Arguvan Kaymakamlığı önündeki törende, ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenler çalışan törende, bayraklar yarıya indirildi. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın okunduğu törenden sonra Arguvan Konferans Salonu'nda öğrenciler tarafında şiirler okundu ve Atatürk'ün anlatıldığı slayt gösterisi yapıldı. 

Törene, Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aladağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Resmi törenin ardından Arguvan CHP İlçe teşkilatı temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

ARAPGİR'DE

Arapgir Hükümet Konağı önündeki törende de Atatürk Anıtı'na sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile AK Parti, CHP ve MHP'nin çelenkleri konuldu.

Saat 09.05'te saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken bayraklar yarıya indirildi. 

Törenin ardından anma programı Yatılı Bölge Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. 

Atatürk'ün anlatıldığı programda, öğrenciler şiirler okudu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği programda, Atatürk'ün hayatı hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı.

DARENDE'DE..

Darende'de Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Bülent Akar ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Askerler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Törene, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı. 

Darende'deki anma töreni Cumhuriyet İlkokulu'nda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mevlüt Berçin, bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürebildiğini söyledi. Berçin, ''Yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yeni ve güçlü bir devlet oluşturan eşsiz lider, mümtaz devlet adamı ve komutan olan Atatürk ender insanlardan en büyüğüdür'' dedi. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve Atatürk'ün anılarının canlandırıldığı mini tiyatro gösterisinin ardından oratoryo seslendirildi. 

BATTALGAZİ'DE..

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılında Battalgazi'de de tören düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Garnizon Komutanı Mustafa Çakır, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda anma töreni düzenlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız