SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde Coşkulu Kutlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:49
İlçelerde Coşkulu Kutlama
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 
 -Arapgir- 
     
Arapgir'deki tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. 
 
Daha sonra, Spor Salonu'nda yapılan kutlamalarda Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Özgür Gümüşay ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından 23 Nisan konulu şiirler okundu. Tüm okul öğrencileri tarafından öğrenci andının okunmasından sonra çeşitli etkinliklerin yanı sıra, jimnastik ve folklor gösterisi halkın büyük beğenisini topladı. İlçe Emniyet Amirliğince de çocuklara balon dağıtıldı. Kutlamalar resmi geçitle son buldu. 
     
-Hekimhan- 
     
Hekimhan'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 
 
Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Cumhuriyet Savcısı Bedir Koca, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 
 
Öğrencilerin sergilediği gösteriler ve müzik dinletileri yoğun ilgi gördü. 
     
-Arguvan- 
     
Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlanan törene, Kaymakam Mehmet Maraşlı, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Yücel, Cumhuriyet Savcısı Emrah Peltek, Milli Eğitim Müdürü Metin Aladağ, Emniyet Amiri Doğan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Vahit Sağdıç ve çok sayıda kişi katıldı. 
 
Çeşitli gösteriler yapan öğrencilerin, resmi geçitle protokolü ve vatandaşları selamlamasının ardından tören sona erdi. 
 
-Doğanşehir-
 
3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Doğanşehir'de de kutlandı. 
Doğanşehir'deki kutlamalara Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. 
 
Kutlamalar iki gün önce Şırnak'ta Doğanşehirli Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın şehit olması nedeniyle buruk kutlandı. Törenler kısa ve sade olarak gerçekleştirildi. 
 
-Darende-
 
3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Darende ilçesinde de çeşitli törenlerle kutlandı. 
 
Darende'deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Kaymakam Mehmet Aktaş makamında tebrikleri kabul etti. Okulların gösterilerini sunduğu sahadaki törenlerde günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Hacı Hasan Başer İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Mustafa Kalıpcıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ettiğini belirterek, bu yönüyle dünyada eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha kanıtladığını dile getirdi. 
 
Törenlerde çocuklar hazırladıkları gösterileri sundu. Farklı bölgelerinden yöresel kıyafetlerle halk oyunlarını sergileyen çocuklar izleyiciler tarafından beğeni gördü. Tören sonunda ilçede yapılan çeşitli sportif aktivitelerde derece elde edenlere madalya ve plaketleri verildi. 
 
Törenlere Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Belli, Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, resmi kurum amirleri, sivil toplum örgüt yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız