SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçelerde Cumhuriyet Bayramı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:19
İlçelerde Cumhuriyet Bayramı
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya'nın  ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. 

DARENDE

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Darende Öğretmenevi'nde tebrikleri kabul etti. Daha sonra güreş sahasında tören düzenlendi. 

Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık'ın da katıldığı törende konuşan Kaymakam Aktaş, iki bayramı üst üste kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu söyledi. 

Mehmet Aktaş, bilimden sanata, ticaretten sanayiye hukuk sisteminden insan haklarına kadar her alanda elde edilen başarıların Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile kazanıldığını kaydetti. 

Aktaş, ''Bizler bir taraftan devletimizin tüm imkanlarını milletimize her zamankinden daha fazla sunmaya devam ederken diğer taraftan sürekli yeni plan ve projeler peşinde koşarak toplumsal gelişim ve değişimin öncüleri olmak zorundayız'' dedi. 

Ayvalı Ortaokulu öğrencileri, halk oyunu gösterisi sundu. 

ARGUVAN

Arguvan'da ise kutlamalar Nazım Hikmet Meydanı'nda yapıldı. Kaymakam Zafer Oktay, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 89. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Törene Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Yüce, Garnizon Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aladağ katıldı.

Arguvan Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Törenin ardından ilkokul öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan sergi gezildi. 

BATTALGAZİ..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Battalgazi ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi yaptı. 

Kaymakam Asalet Karabulut, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilanına ve önemine değindi. 

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ilelebet yaşatmak gerektiğine değinen Karabulut, gençlere bu konuda tavsiyelerde bulundu. 

Battalgazi Anadolu Lisesi öğrencileri bir oyun sahneledi. 

Törene Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Gürkan Masal, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Emniyet Müdürü Tarık Gezgeç ve vatandaşlar katıldı. 

ARAPGİR..

Arapgir Hükümet Konağı önündeki kutlamalar kapsamında, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. 

Kaymakam Ercan Turan, yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti ayakta tutan ana kuvvetin milletin kendisi olduğunu söyledi. 

Turan, ''Milletimiz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu koruyarak, iç ve dış her türlü tehdidi bertaraf edebilmiştir. Bu kardeşlikle geleceğe güvenle bakmaktadır'' diye konuştu. 

Öğrenciler şiirler okudu. Vatandaşlar halay çekti. 

Törene Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız