SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İlçelerde de Denetime Başladık''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyaz Özkök, hedeflerinin kayıt dışı ekonomiyi vergilendirmek olduğunu bildirerek, ilçelerde de teftiş çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu arada, bu yılın 3 ayında yapılan denetimlerin sonucu da açıklandı.

İLÇELERDE DE BAŞLADI..
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Vergi mükellefleri ön inceleme ve değerlendirmeye tabi tutulacak, fiili durumu ile vergi beyanları arasında çok açık tutarsızlık bulunan tüm mükellefler değerlendirmeye alınarak gerekli görülenler hakkında vergi incelemeleri başlatılacak. Sürekli KDV devreden veya düşük KDV ödemesinde bulunan mükellefleri tespit edip, vergi dairesi başkanlığı görüşme sonuçlarına göre gerekli görülen mükellefler nezdinde vergi incelemeleri yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Temel amaçlarının haksız rekabete neden olan ve vergide adaletsizliğe yol açan kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek ve kayıt dışı alanları vergilendirmek olduğuna değinen Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyaz Özkök, "Kayıt dışı ekonomiyle mücadele edebilmek için toplumun tüm kesimleri bize destek vermeli" dedi.

Kazanmayanın üzerine gitmediklerini, asıl hedeflerinin kazandığı kadar vergi ödemeyenler olduğunu söyleyen Özkök, ilçelerde de inceleme ve teftişleri başlattıklarını kaydetti.

3 AYDAKİ DENETİMLER..
Bu arada, Malatya Vergi Dairesi'ne bağlı vergi denetmenleri ve vergi dairesi müdürlükleri tarafından yapılan denetimler sonucunda 2006 yılının ilk 3 ayında toplam 233 bin YTL ceza kesildiği bildirildi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Vergi Denetmenleri Bürosu Başkanlığı'nın 1 Ocak ve 31 Mart 2006 tarihleri arasında 126 mükellef hakkında rapor hazırlandığını bildirilerek, incelenen matrah beyanının 63 bin YTL, bulunan matrah farkının 16 bin YTL, verginin 148 bin YTL ve vergi cezasınınsa 223 bin YTL olduğu aktarıldı.

Vergi dairesi müdürlükleri tarafından 1 Ocak-31 Mart 2006 tarihleri arasında yapılan vergi incelemeleri sonucundaysa düzenlenen rapor sayısının 6, incelenen matrahın 25 bin YTL, matrah farkının 21 bin YTL, vergi farkının 4 bin YTL ve vergi cezasının ise 10 bin YTL olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız